BIF - TIF (3-2)

Efter en kall, blöt och het tillställning på Årsta IP stod Bälinge som segrare efter 90 minuter.
Första halvlek såg, enligt våra källor, bra ut, men i andra halvlek hände något.
Grabbarna tappade spelet och det blev många misstag åt alla håll.
Offensivt så gjorde "Sudden", "Slätta" och Patrick en bra match, men hela laget kan mycket mycket mer, både offensivt och defensivt.
Det skall dock tilläggas att planen var inte den bästa i andra halvlek och det briljanta passningsspel, som Bälinges grabbar är kända för, uteblev under långa stunder.

Både BIF och TIF fick en spelare vardera utvisad. I BIF var det Alex som tappade en köttbulle (eller fler) ur stekpannan och fick kliva in i omklädningsrummet för en tidig dusch. Vad som hände vet inte redaktionen, men vi är tacksamma om Alex vill kommentera hädelsen.

Det blev iaf en seger för grabbarna, men det finns nog en hel del att jobba på fram till seriepremiären.

Hur gick det då för Nicklas?
Han gjorde tydligen en ganska blek insats. Flåset verkade inte vara på topp och några kilon hade nog tillkommit.
Vi på redaktionen vet dock att när det väl börjar närma sig seriepremiär så kommer Nicklas att vara i toppform. TIF har gjort ett fynd där!
Vi önskar honom all lycka i TIF under kommande säsong.

+ 3 mål av Slätta

- BIF kan mycket bättre

Alex utvisad  Slätta (3 mål)

Inför Bälinge IF - Tärnsjö IF

Efter en vecka med inställda träningar och dåligt väder vankas det nu match i morgon (lördag).
Som vi tidigare skrev så har våran gamla vänsterspringare N. Larsson skrivit på för Tärnsjö IF.
Enligt säkra källor så har Larsson gjort väldigt bra ifrån sig och räknas nu som en forward och inte som yttermittfältare. Frågan är om Herr Larsson, med sin kvickhet och stora arbetskapacitet, kan sätta käppar i hjulet för Bälinges ganska tröga backlinje..? Vi får vänta och se.

För övrigt så verkar Bälinges trupp ganska intakt. Mats Rosander klev, som sagt, av träningen med en ömt knä och kommer knappast att delta, "Skjorta" har enligt källor en ond fot, vilket hindrade honom från träning förra veckan. En annan som verkade gå på halvfart under gårdagens träning (som vi tidigare rapporterade) var Johan C ("Sasse"). Vi får återkomma i Johans fall, men som det såg ut så var det problem med foten. Ska Johan, som var väldigt skadebenägen förra året, lyckas med att vara hel detta år. Vi på redaktionen hoppas verkligen det!!


Vi har inte lyckats få tag på tränare Anders Fredlund eller hans "assisterande" tränare "Skjorta", men enligt mycket säkra källor så ser det ut som att G startar i mål och att Karlsson spelar högerback.
En provspelare skall också vara aktuell för matchen imorgon, men det visar sig.
(mer om matchen och laget efter matchen i morgon)

Har inte fått tag på någon info om hur det har gått för Tärnsjö på försäsongen, men mycket tyder på att deras trupp är skadefri och att giftige Nicklas Larsson och Jesper Hellman bildar angallspar. Där får Bälinge se upp!

+ positivt att bälinge verkar få hjälp med målvaktsträning

- tydligen skall Anders Jobs flytta till Norge för jobb. Vem kan klandra honom? Norge har både snygga flickor och bra löner.


Helgens sportfråga:
Vilken spelare har representerat två nationer i ett Vm och varit målskytt för båda?

(mer info om matchen under helgen..)

(flesta rätt på veckans fråga kommer att få en present vid säsongens slut)

Torsdagsträningen

Idag torsdag var det mycket bra närvaro på träningen. spelarna hade även ett mycket glatt humör som det verkade. Gladast av alla var G! (ironi)

"Skjorta" drog igång träningen, med en klassisk 2 och 2 övning där man springer fram och tillbaka på ena planhalvan och passarbollen mellan sig eller t.ex. kastar bollen för att se slå den tillbaka på volley. Finns många olika varianter på hur man kan göra, men orkar inte rabbla upp dem. Varma såg grabbarna ut att bli i alla fall. Vad "skjorta" har för namn på denna övning är oklart då han verkar ha olika sorters namn på alla sina övningar.

Efter uppvärmningen blev det spel på alla sätt och vis. småspel stod på schemat resten av träningen och grabbarna såg ut att tycka om det mer än att springa ute i skogen. "skjorta" gav order om aggressivt spel med tuffa närkamper. Hur han fick med den saken låter vi vara osagt. Kan alltid bli lite bättre i alla fall!

Skador kom även de till på träningen då Mats Rosander fick kliva av. Såg inte vad som hände men han själv påstod att han satte sig på knät.......ja hur det nu går till vet inte jag. Tydligen kan han det!

Även Johan Carlsson klev av träningen. Gamla skadan han slagit upp? För dem som inte vet är Johan C inte någon ny spelare utan han har gjort 1 säsong med Bälinge fast man kan inte tro det. skadad hela förra året!



+ Många på träningen och väldigt god stämning. Kul med alla nya!

- Lund hade glömt sitt underställ hemma och fick springa extra mycket för att hålla sig varm.



Angående kommentarerna som kommit på bloggen

Jättekul med alla kommentarer. Fortsätt gärna så då det gör att bloggen lever mera. Kom med åsikter eller skvaller vi kan skriva om.


Imorgon är det fredag igen! Hej hej hej!


P.s Efter fredagen kommer lördagen. BIF-Larssons IF (Tärnsjö IF)

Spelarna i laget..

Så var den då äntligen här kära läsare. Vi skickade ju som vi skrev tidigare, ett mail till en person med god insyn i Bälinge herr. Han har nu svarat på våra frågor om hur spelarna är. Personen som vi mailat låter vi vara anonym, så ingen tycker han svarat fel på frågorna.

Först till träningen

Johan Karlsson
kommer nog iallafall 90% av säsongen först till fotbollsträningarna. Det roliga med detta är att han sällan är först ut på träningen. Kanske han behöver den tiden för att tagga till för träning?

Sist till träning

Anders Jobs och Stor/Lill Tobar. Här är killarna som gärna dyker upp 5 min innan träningen. Anders är ett proffs på att komma inrusande i sista sekunden för att få vara med på "gris" som spelarna brukar inleda med innan träningen drar igång. Att Lill-Tobar kommer sent har nog med att han åker med Anders till träningarna.

Tar längst tid på sig i omklädningsrummet innan träningen

Här är det självklara valet Eric Kapinga-Jansson. Han är killen som tar fram sin tigerbalsam minst 25 minuter före träningen i omklädningsrummet. När han väl börjat smörja in sina vackra lår vet jag inte vad det är som händer. Han helt tappar bort tiden och sitter i sin egna värld och smeker sina lår. Vet inte om han tycker det är skönt och går igång på det? Han är iallafall bland dem första på plats i omklädningsrummet, men definitivt inte först ut på grund av tigerbalsamen. Doften sitter i väggarna även efter träningens slut!

Sist ut ur omklädningsrummet efter träningen

Mats Rosander
och "Slätta" är nog personerna i laget som tar längst tid på sig i omklädningsrummet. Dem kommer för det mesta sist in efter träningen och inte nog med det så ska "Slätta" dricka sin proteindryck samt stretcha varenda muskel i kroppen. Antar att han lärt sig hur man ska göra på doktorutbildningen. Mats Rosander gör väl inget särkilt egentligen utan har väl nog mest problem med att få av sig tejpen på benskydden. Detta är nog nått som stör främst "Skjorta" i laget då han gärna vill vara hemma innan 21.00 på kvällarna då han ska sova.

Lagets ledare

Martin Degeryd
Här har vi en mycket duktig ledare och kapten som verkligen får alla runt omkring sig att trivas. Det är killen som ser laget före jaget i alla lägen. En spelare alla lag behöver. Han är en populär kille i laget och kan skämta mycket med alla utanför fotbollsplanen, men på planen vara väldigt seriös och hjälpa alla.


Lagets pappor

Martin Degeryd, Fredrik Gustavsson, Johan Borg, Per Lundqvist och Eric Kapinga-Jansson är namnen på killarna i laget som har barn. Som det verkar så har killarna gått ihop efter att Bälinge Dam lagt ner sitt lag och bestämt sig för att starta ett nytt Bälinge Dam då alla har fått döttrar. Just nu är dem 6 st i truppen då Johan Borg har två döttrar. Bälinge Dam är på väg mot något stort igen! Vet då inte vad "Affe" Mattsson (lagledare)tycker om det här, då han gärna ser att grabbarna fixar en ljus framtid för Bälinge Herr. Fortsättning följer där....


Lagets stilikon/ikoner

Här har vi ingen självklar kille utan Bälinge är ett lag från landet och där har vi inte plats för stilikoner, utan här kör vi bondtemat mer än Beckham och Ljungberg stilar. Men måste det väljas får det ändå bli Anders Jobs och Stor-Tobar. Resonemanget till varför valet blev på dem är att de har den "rätta" åldern för att veta vad som är "inne" och hur håret ska ligga/stå för att få tjejerna på fall. 

Partyprisse

Här faller valen återigen på Anders Jobs, Niklas Tobar samt Filip Elfberg. Självklart förstår ni säkert varför dessa grabbar tycker om festen? Förklaringen är enkel och här kommer den för er som inte vet. Anders, Niklas och Filip har åldern "inne" för att tycka att alkohol och tjejer är det bästa som finns. Att dem nu dessutom får gå in på alkoholbanken gör inte saken lättare för pojkarna. Detta är killarna som tar minsta lilla tillfälle att smaka en liten klunk öl....eller ja bara drycken innehåller alkohol så ska det funka. Filip är nog något lugnare då han har en maka att ta hand om också. Rikard Sundin finns även han med på ett litet hörn i denna kategori, men nej tyvärr är inte ens han i närheten av dessa grabbar heller.


Gubbarna (killarna över trettio)

Martin Degeryd, Alexander Lund, Johan Borg, Johan Carlsson och Per Lundqvist är gubbarna i laget. Enligt rykten ska "skjorta" känna sig som en av dem äldre, men nej han är en ung talang i jämförelse med dessa GUBBAR!


Kalvarna

Thomas Clavebring, Erik Kellgren, Fredrik Tobar och Robert Lantz är namnen på killarna som får bära in vattenflaskor, hämta bollar och låna ut schampo till de äldre killarna i laget. Sammanfattningsvis är det kalvarna som inte får så mycket att säga till om efter träningar, men som istället visar på planen vilka som bestämmer.


Singlar och vart ni finner dem! (För de kvinnliga fansens skull)

Pär "Skjorta" Fredriksson: Lördagskväll och bästa tipset får bli "flurran". Film ett annat stort intresse!

Johan Karlsson:
Hittas nog bäst bland elledningar i sthlm

Martin Karlsson:
Nationer är nog tipset för att få träffa denna ungkarl

Anders Jobs:
Enkelt! Fest och Anders är där. Där Anders är, finns även festen

Niclas Brandebo:
Vimmelbildskungen håller mest till på Kalas 

Adam Edeinert:
Ser ni en grupp tjejer så vet ni att Adam står mitt bland dem

Johan Thorstensson:
Nationernas kung! Ska tydligen kunna köra Moonwalk!

Pär Holmberg:
Nationerna är stället där man får se denna kille knäppa upp skjortan och köra masken/ormen på golvet. Uppskattat hos damerna!

Thomas Clavebring:
Hittas främst i Bälinge, där han ses springa omkring med en boll.

Erik Kellgren:
CS (counterstrike) är Eriks stora intresse och både fre och lördagskvällar spenderas framför datorn.

Fredrik Tobar:
Sitter mest hemma och är ledsen över att han inte får följa med brorsan på fest.

Niklas Tobar:
Samma som Anders Jobs, men just nu finner ni han bäst på F16.

Rikard Sundin:
I baren på BJ eller Saluhallen, med en stor kall!

Robert Lantz:
Gillar att vara med kompisarna ute i Bälinge och samlar även på kapsyler.


Slut!

Vi på redaktionen hoppas nu killarna och fansen ser detta som en kul grej och inte blir arga på nått av det som har skrivits.

Vi vill även rikta ett STORT tack till personen med god insyn i laget som lagt ner tid att svara på våra frågorna vi skickat.



// Redaktionen


Angående Alexander Lund

Det är nu klart att Alexander Lund fortsätter 1 säsong till med Bälinge IF. Förra säsongen var "Alex" mycket skadedrabbad och känner nu att han vill ta revansch. Angående ryktena om att han skulle vara på väg till IFK Uppsala så är det bara påhitt enligt honom själv då det inte har funnits något annat alternativ i hans huvud än att få fortsätta spela fotboll med Bälinge IF.


Vi på redaktionen önskar herr Lund lycka till med säsongen och att han håller sig hel. Vi vet att en hel "Alex" gör stor nytta i Bälinge IF!


//Redaktionen

Redaktionen tackar...

för alla positiva responser! Jättekul att folk tycker om bloggen och det verkar som att ni vill att bloggen ska fortsätta leva.

Tack än en gång!


//Redaktionen

Nya spelare klara för Bälinge IF

Nyss hemkommen från jobbet, vågar vi nu skriva om nya spelare efter att Bälinges ordinarie hemsida släppt "bomben". Ni kan ju gå in där och läsa vad som står där om ni vill det också. www.balingeif.se

Här kommer kommer en liten beskrivning på de nya spelarna från oss på redaktionen. Blir tyvärr ingen lång presentation då vi inte sett så mycket av spelarna, men vi ska göra det bästa av situationen. Men en sak ska ni veta att det är väldigt kul att få skriva om nya spelare denna gång och inte om spelare som lämnat.


Johan Torstensson
Johan Torstensson är född 1987 och kommer från Falköping div 3 och är mittfältare. Johan som spelare det lilla vi sett är att han verkar ha ett otroligt lugn och bra spelförståelse. Hur svåra situationerna än verkar vara så försöker Johan spela bollen ur situationen. Man kan kort och gott säga att killen är en lirare och det hoppas vi på redaktionen vi kommer få njuta av i sommar då vi får se han i den gula dressen.


Pär Holmberg
Pär Holmberg är född 1985 och kommer från Näsviken div 4 och är mittfältare. Pär är en energisk fotbollsspelare som har ett rappt steg. Tyvärr vet vi på redaktionen ännu mindre om Pär än om Johan då Pär blev skadad i matchen mot Uppsala Kurd. Men av det vi sett verkar han vara en rivig spelare som nog gärna spelar ute på en kant på mittfältet.
Hockeyfrillan
Pär Holmberg i sin klassiska hockeyfrilla.


Välkomna till Bälinge IF, Johan och Pär! Vi önskar er all framgång i klubben och hoppas att ni ska trivas.

P.S
Imorn kommer intressant läsning då redaktionen fått ett intressant mail om grabbarna i laget. Håll till godo! Imorn onsdag släpps den...

//Redaktionen

INSTÄLLD TRÄNING

Träningen idag måndag den 22 Februari 2010 på Löten är INSTÄLLD P.G.A OSPELBAR PLAN!

Tråkigt när vi på redaktionen sett fram emot att gå ner och titta på grabbarna, då vi missade varje träning förra veckan.


// REDAKTIONEN

Spelare som lämnat nr 3

Nu har vi kommit till den tredje spelaren som lämnat Bälinge inför denna säsong. Namnet på denna spelare är Oskar Andersson.

Oskar har Rasbo IK som moderklubb, men kom till Bälinge IF från IK Sirius juniorer. Han kom som spelare till Bälinges juniorer, men fick snabbt börja träna med seniorerna. Han fick under sin debut säsong göra något inhopp med seniorerna för att nu till förra säsongen blomma ut och bli ordinarie mittback.

Till säsong 2010 har Oskar valt att byta klubb till seriekonkurrenten IK Fyris, vilket vi på redaktionen tycker är tråkigt. Vi önskar iallafall Oskar ett STORT lycka till i den nya klubben och hoppas att han fortsätter utvecklas.


Du är välkommen tillbaka när du vill Oskar!

Spelare som har lämnat nr 2

Den här gången handlar det om Samuel Palmqvist som är lillebror till Marcus Palmqvist som har förflutet i Sirius A-lag, men som nu mera tillhör GUSK i div 2. Samuel är föddes 1989 och är uppvuxen ute i Vänge, vilket innebär att moderklubben är Hagby IF.

Samuel, eller "palmen" som han kallas av många kom till Bälinge IF inför förra säsongen. Klubben han kom från var Vindhemspojkarna där han hade spelat några säsonger. Samuel lämnar nu Bälinge på grund av studier i Örebro. Förmodligen kommer Samuel att fortsätta spela fotboll i någon klubb där.


Vi önskar nu Samuel Palmqvist all lycka med studierna och ett STORT tack för denna säsong, samt att vi självklart hoppas få se honom i den gula Bälingetröjan i framtiden

Söndag med härligt väder

Uppsala är bra likt fjällen just nu, om man inbillar sig att de få pulkabackar som finns på upplandsslätten liknar berg. Nog med det!

Vi fick ett förslag från "Singel" i förra inlägget om att denne ville få en uppdatering om spelarna i laget. Vem är stilikon? Vem är sist till träningen och vem är partyprisse m.m? Jättekul med sådana kommentarer tycker vi här på redaktionen. Ni får gärna fortsätta tycka till om förslag ni vill veta lite mera om.

Givetvis kommer "Singel" få sitt förslag igenom. Men det kan dröja ett tag p.g.a att ingen av oss på redaktionen är så inbitna i just de detaljerna. Så därför hade vi ett morgonmöte imorse om hur vi ska gå till väga. Förslag som kom upp var att vi skulle ringa någon spelare i laget eller att vi skulle maila någon med god insyn i laget. Fanns även ett förslag om att vi skulle skicka in en liten "mullvad" (provspelare) som skulle kunnat ge oss informationen.


Vårt Val!

Vi tänkte till att börja med skicka ett mail till en väldigt inbiten person inom laget, som får ge oss svar på frågorna vi skickar. Sen är det upp till denna person att svara så snabbt som möjligt så "Singel" med flera får en mycket trevlig läsning om spelarna i laget. Håll ut kära läsare!


Senare under dagen


Kommer försöka hinna skriva ett inlägg om vår förlorade son Samuel Palmqvist


Till dess! Ut i vårt vackra väder och lek med snön


Ovädret

Det är inte bara matcherna som blir lidande utan även vårt skrivande, då vi på redaktionen inte kan skriva om något då det inte finns någon match att skriva om. Tråkigt, blä och fy!  

Får bli ett litet längre inlägg imorn om något annat än fotbollsmatcher.

Så håll ut kära läsare! Jättekul att ni följer denna blogg och vi på redaktionen tycker det har gått över förväntan då vi verkar ha en del läsare. Så imorn är det bara att kika in och kolla senaste nytt!

//Redaktionen


Helg!

Ja så var det nu helg igen, vilket är riktigt skönt. Tyvärr blir det oväder och det innebär även att det inte blir något fotbollstittande för oss i redaktionen.

Angående Alexander Lund så har vi fått in fler uppgifter. Han ska enligt säkra källor INTE ha befunnit sig på gårdagens träning. Huvudvärk var anledningen. Frågan vi ställer oss. Är Alexander på väg bort från Bälinge eller ligger det någon sanning i det som sagts? Jag håller iallafall tummarna för att Alexander stannar kvar i Bälinge och att hans huvudvärk nu försvunnit. Om den nu inte försvunnit rekomenderar vi alvedon och Ipren.....om han nu inte redan provat det förstås.

Det har även kommit in lite åsikter kring skrivandet. Tydligen använder vi på bloggen de och dem fel. Vi beklagar naturligtvis det. Skärpning ska ske....eller iallafall försöka. Det viktigaste är ju ändå att ni förstår vad det står, och det gör ni nog.


Bälinge IF:s helg

Består av ett morgonpass i Bälinge gympahall imorn. Sen har grabbarna fått spelledigt, vilket kom rätt passsande nu till detta oväder.


Sant eller falskt rykte?

Vi på redaktionen fick idag in ett samtal från en anonym person, att denne hade sett Alexander Lund nere på Ekebyvallens konstgräs i lördags. Det var match mellan IFK Uppsala och IK Rex och forne IFK Uppsala spelaren Alexander Lund var där och tittade. Tydligen stod han och pratade med en inbiten IFK Uppsala anhängare hela matchen. Vad dem talade om är tyvärr oklart.

Vi här på redaktionen för Bälingebloggen tror och hoppas att det här inte har med att Alexander Lund är på väg tillbaka till IFK Uppsala utan bara var ner och tittade på sin gamla klubb när dem träningsspelade.

En annan sak som talar för att Alexander Lund blir kvar i Bälinge är att IFK Uppsala meddelade på sin hemsida att deras trupp är klar och det lär nog innebära att Alexander Lund blir kvar i Bälinge, vilket vi på redaktionen skulle vara oerhört tacksamma för.

Till sist!
För er som undrar hur matchen gick?

IFK Uppsala-IK Rex 3-0

En glad Alexander Lund lämnade Ekebyvallens konstgräs.....fortsättning följer.....


Spelare som lämnat nr 1

Först ut blir vänsterbreddaren Nicklas Larsson. Nicklas valde att lämna Bälinge efter 2 säsonger p.g.a att Nicklas och hans sambo köpt hus ut mot mygglanden. Inte helt otippat att han saknar ut till myggen då han är från Österfärnebo. Klubben Nicklas valde att skriva på för är div 5 klubben Tärnsjö IF. En klubb som var nära avancemang förra säsongen, men IK Rex snuvade dem på div 4 biljetten. Skribenten för denna blogg tror nog ändå att det kan bli Tärnsjö IFs tur i år då dem har varit nära i många år nu och med en förstärkning som Nicklas, blir det nog en ännu större chans till div 4 avancemang.

Nicklas kom till Bälinge för 2 säsonger sen från GUSK, då Bälinge hade tagit sig tillbaka till div 3. Nicklas i sina bästa stunder är en väldigt bra spelare som tar sig runt på sin kant som en ångvält. Bra vänsterfot och bra spelsinne. Om Nicklas får vara hel, så tror jag att han kommer göra riktigt bra ifrån sig i Tärnsjö och kommer nog även bjuda den fanatiska Tärnsjöpubliken på en del mål.

Bälinge önskar Nicklas ett STORT lycka till och tack för 2 fina säsonger!

BIF-Alunda IF

Gårdagen....vilken kanon dag! Solen sken och detta firade bloggen med en ny design på sidan och att kolla in sina hjältar i Bälinge IF spela mot Alunda IF. Ett ungt Bälinge för dagen, startade med följande spelare. (se nedan)

Målvakt
Martin Karlsson

Försvar
Jonathan, Clavebring, Kellgren, Johan K

Mittfält
Jon, Johan, Slätta, Robert

Forwards
Sudden, Adam




Matchen
Matchen mot Alunda spelades under bra förutsättningar söndagen den 14 februari 2010 på Årstavallen. Givetvis fanns jag på plats under denna vackra februaridag. Solen sken och ett par grader kallt! Perfekt för grabbarna att springa sig varma. Vet faktiskt inte vad Alunda ställde upp med för lag, men kändes redan i inledningen av matchen att det skulle bli Bälinge som skulle styra och ställa.

Mycket riktigt var det Bälinge som hela tiden hade kommandot och förde spelet. 1-0 satt redan efter någon minut av första halvleken. Bälinge spelade faktiskt riktigt bra stundtals där bollen gick som ett snöre mellan spelarna. Första halvleken slutar rättvist 2-0 till Bälinges favör. 

Andra halvleken inleds precis som i första med ett stort bollinnehav för Bälinge. Man spelar bra fotboll, med bra rörelse, där alla vill vara med och delta i spelet. Det är främst på kanterna man kommer igenom och många gånger resulterar i hörnor.

Tio minuter in på den andra halvleken får vi även se Patrik göra debut i den vackra gula tröjan. Han gör ett riktigt bra inhopp som forward. Han är med i spelet mycket och spelar väldigt lugnt och behärskat. Hans löpsteg påminner mycket om en leopard.

Tillbaka till matchen och Bälinge fortsätter rulla bollen och skapar en del målchanser. Två mål till hinner dem med innan domaren blåser av matchen. Matchen slutar alltså 4-0 till Bälinge, vilket nog får ses som ett rättvist resultat då Alunda inte skapade mycket målchanser på hela matchen. Bör tilläggas att Alunda stack upp i några kontringar, främst genom deras snabbe forward. (namnet på denne forward oklart)


Målskyttar
Sudden 2, Slätta och Clavebring


Sammanfattning
Tycker killarna gör en bra match och låter bollen göra jobbet. Men vi ska tänka på att Alunda spelar i divisionen under Bälinge och får inte "flyga" iväg för den här vinsten. Den första halvleken spelar Bälinge faktiskt riktigt bra. Andra följs upp nästan lika bra, men första är nog snäppet bättre.

Dagens mål

Vill även berätta lite mera om Suddens 3-0 mål som var riktigt fotbollsgodis. Nyss inbytte Patrik vinner bollen på offensiv planhalva och spelar hem till Johan 1 (back) som spelar bollen vidare in i mitten där Johan 2 (mittfältet) hittat en fin yta och får bollen rättvänd. Johan 2 i sin tur passar bollen vidare till Slätta som löpt in fint i ytan mellan Alundas försvar och mittfält och sedan sätter bollen i djupet till Sudden som bara behöver sätta bollen i mål. 

Riktigt fint mål där man ställer om fort från försvar till anfall!

Grattis
Thomas Clavebring fick sätta sitt första seniormål för Bälinge när han i första halvlek fick sätta dit bollen på hörna. Grattis till Thomas och vi hoppas du kommer bjuda oss fans på flera under säsongen. 


Nej nu blir det vila efter en tuff dag på jobbet. Ha det bra så länge!

Dan före dan......

Imorn är det då dax igen för mina gula hjältar att kliva in på "anrika" Årstavallen för att spela match mot Alunda kl 14hundra. Jag kommer givetvis finnas där, vid matchstart. Ska bli väldigt kul att se grabbarna jobba hårt ute på fältet, för det är något jag verkligen har som krav. Förlora en match är okej om alla jobbat hårt och verkligen försökt göra sitt bästa. Sånt älskar supporters! Bälinge kommer nog till spel utan Pär "Skjorta" Fredriksson, då han stått på sidan av varje träning denna vecka. Vet för närvarande inte vad det är för fel, men hoppas det inte är något allvarligt. En annan sak jag verkligen ser fram emot är att se de nya spelarna spela, så man får en lite bättre uppfattning om dem. Alunda lirar i div 5 och är mitten/topplag i den divisionen. Blir nog helt klart en tuff match då lag från lägre divisioner höjer sig mot lag i en högre division. Bara hoppas att Bälinge är beredda på det och spelar en rörlig fotboll, med mycket energi. Håller tummarna för det! Annars så......Alunda...hmm. Förknippar nog dem mest med en sak och det är nog för deras Kjell "Kjelledin" Johansson. Legend inom den uppländska fotbollen.

Förövrigt tänkte jag snart börja skriva lite om spelarna som lämnat Bälinge inför den här säsongen.

Men till dess, ha en fortsatt trevlig lördags kväll!

Pannkaka och ärtsoppa,sen träning

Efter att ha ätit en god middag med pannkaka och ärtsoppa kände jag mig mätt. Neeej någonting fattades. Kände att det var nått mer jag skulle göra denna torsdagskväll. Satte mig senare ner i soffan och hade precis slagit på tvn, då det slog mig att Bälinge hade träning. Snabbt stängde jag av tvn, rusade fort ner till Årstavallen där torsdagens träning skulle bedrivas. När jag dyker upp en kanske 15 minuter sen, ser jag grabbarna köra någon slags passningsövning under herr Fredlunds manér. Bollarna hölls tidvis nere på backen, men i vissa stunder kunde de komma farandes i huvudhöjd, men grabbar som Sudden, Slätta, Rosander och Kellgren sög ner dem likt Kennet Andersson i VM-94. Får faktiskt lite nostalgi vibbar när jag tänker på saken. Efter passningsövningen fick gossarna dricka och "stretcha". Imponerande att se killarna så mjuka och fina trots en temperatur långt under 0 strecket med tanke på att de inte använder stretchtiden till just stretch, utan snackar mest om hur kallt drickvattnet är m.m. Stämningen verkar det då inte var nå fel på iallafall. ¨

Åter efter pausen fortsatte de med en spelövning där de var två lag som skulle skjuta ner det andra lagets konor. Där tror jag det var laget utan västar som drog det längsta strået. Övningen avslutades med armhävningar där Alex ska ha beröm för sina grymt fina armhävningar. Fin teknik! Kan gossen ha gjort lumpen? Efter det blev det spel på två mål där de två första "halvlekarna" var man, man försvar. Såg tungt ut för många! Sen fick gossarna med glädje avsluta träningen med fritt spel. Vilket innebär att de igen kunde göra lite som de ville. Skönt att få se dem spela ut lite.


+ Kul att se G och Martin få träna målvaktsspel tillsammans med Tierp dams målvakter. Det såg dem ut att uppskatta. Tack till Tierp Dam

- Kallt, trots att grabbarnas kämpalust värmer mitt Bälingehjärta!!

Det var nog allt för idag. Imorn är det fredag igen. Är nog de flesta människors favorit dag. Gissar att det har med att det serveras kyckling då. Nej slut för idag. Ny arbetsdag imorn på bygget, sen helg! Skönt, underbart och helt fantastiskt!!


Onsdagar = träningsledigt

Veckans tråkigaste dag då man inte har någon träning att följa. Får kanske bli lite historik om Bälinge senare under dagen. Vi får se!


Måndagsträningen

Var ner en sväng och kollade in tjurarna och kalvarna på lötens konstgräs igår kväll. Såg ut att vara uppemot 17-18 st på träningen. Hoppas det håller i sig, för konkurrens är bra för laget och det gör så att tempot på träningarna höjs. Träningen innehöll en uppvärmning med mycket teknik, men grabbarna såg lite slitna ut trots att det bara var uppvärmning. Kan kanske bero på att visa spelat fotboll hela helgen (lör träning och söndag match) och därför resultatet av sega ben. Efter uppvärmingen var det dax för omställningsövning 3 mot 2. Då senirorerna bara hade en keeper på träningen, så fick dem låna in juniormålvakten som gjorde en riktigt bra insats. Såg riktigt vass ut. Vet inte hans ålder, men välvuxen var han. Bakom honom i målet stod hans målvaktstränare, ingen mindre än Bälinges förra stormålvakt Micke Carlsson (rätta mig om jag har fel på namnet där?). Träningen avslutades med spel. Lång och smal plan gjorde att det var väldigt trångt och svårspelat. Men som helhet såg det riktigt bra ut. Kul att säsongen är igång igen.

Dagens träning kolla jag aldrig in då dem skulle ut och springa. Inget kul att kolla, skulle hellre springa själv än att titta....nejdå! Mina skor står på hyllan.  

Välkommen till bloggen om Bälinge IF herrar

Från och med idag kommer ni alla läsare (hur många det nu kommer bli?) kunna följa det mesta som händer kring Bälingeherr fotboll här via denna blogg. Kul, spännande och wow säger nog många. Som det ser ut för tillfället finns inte mycket att läsa om kring laget på våran egna hemsida, balingeif.se. In och kika så får ni se med egna ögon. Att den hemsidan står still så mycket kanske har att göra med att Bälinge ligger 13km norr om uppsala och innebär att bredband, datorer och all annan sorts teknik inte funkar som det ska, eller kanske vi "bönder" inte lärt oss använda tekniken som finns i dagens samhälle. 

Vad ska då denna blogg innehålla?

Tanken är väl främst att man ska kunna följa lite saker som händer kring laget, med lite info om nya spelare, samt spelare som lämnat. Kanske lite skvaller om hur man mjölkar korna, för att få bästa mjölken. Bara att komma med förslag! Kanske nå litet repotage om enskilda spelare. Vet att många vill veta lite mer om vissa spelare i laget.


Bälinge-Uppsala-Kurd

Ett Bälinge med många nya spelare och två unga kalvar i Thomas Clavebring och Erik Kellgren förlorade tyvärr mot Uppsala-Kurd, med 2-0 efter två sena mål av motståndarlaget i andra halvleken sista 15 minuter. Bälinge började annars matchen helt ok och första 45 min är godkända. Andra halvlek blir tyvärr sämre (kanske beroende på alla ommöbleringar?) och Uppsala-kurd tar över spelet. Men Bälinge ska inte deppa allt för mycket för förlusten utan ta nya tag redan ikväll på träningen. Får heller inte glömma att Uppsala-Kurd har som mål att gå upp i div 4. Inget dåligt lag!

Laguppställningen BIF

Målvakt
Martin

Backar
Clavebring, Skjorta, Kellgren, Alex

Mittfält
Jonathan, David, Johan, Filip

Forwards
Per, Slätta

Avb: Jobs och Sudden (ej Mats Sundin)



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0