Vinna eller försvinna?

Dagens match måste vara en av säsongens viktigaste matcher för Bälinges herrar. Seger är det enda som gäller om man vill vara med och kämpa om de åtråvärda kvalplatserna till Div 3.
Dagens motståndare UIF med gamle "Bälingebekantingen" Robin Rask i laget är väldigt starka på sin hemmaplan, endast en förlust i år och resten segrar. Så det blir en hård nöt och knäcka.
Matchen börjar kl 19.00 på Ekebyvallens konstgräs. Se till och vara där!


Kan man få se ett liknande mål från BIF ikväll?




Bälinge-Gimo

Idag vann Bälinge klart mot ett blekt Gimo med 4-1 och matchen var en uppvisning när det gäller inställning. Bälinge vinner det mesta på planen och redan i första minuten bryter Mats och avancerar på kanten för att sedan hitta in till Slätta som spelar vidare till Fille som till sist petar vidare den till Lill-tobar som gör mål. Snyggt anfall!
Gimo har mycket boll men det händer inte mycket i anfallsriktning. Slätta ökar sedan på till 2-0 med ett kanonskott som målisen får ta på sig? Eller var det häxpipa på skottet? Bara Slätta och keepern i Gimo som har svaret på det.

I andra halvlek är det fortfarande Gimo som har mycket boll, men precis som i första händer inte mycket framåt. Bälinge får en frispark som lyfts in i straffområdet mot Fille som får en knuff och det blir straff. Fille som för dagen spelar forward gör en mycket bra match. Straffen får Kabba ta hand om och den sitter snyggt till vänster om gimokeepern och segern känns rätt klar redan där. Lite byten hit och dit och Patrik Kataja våran nya göteborgare får äntligen hoppa in. Han är inte på planen länge för en han kommer fri med målvakten och sätter 4-0 mellan bena. Härlig debut inför den "fanatiska" hemmapubliken. För en gångs skull var det lite folk på matchen och det mycket tack vare Bälinges kubbtävling som pågick på planen bredvid.

Gimo tillåts reducera vilket var lite surt då det alltid är skönt att få hålla nollan.


Trots en del spelare borta så är det så fantastiskt kul att se att vi blir bättre som lag. Vill även ge beröm till Erik Lif som är född 93 och stänger igen sin kant helt. Väldigt duktig i mina ögon då han är orädd och spelar hårt samt har en bra spelförståelse.



Även UNT var på matchen vilket är väldigt kul då jag tycker tidningen är riktigt dålig på att bevaka matcherna live. Fortsätt så här nu UNT och visa lite intresse för fotbollen i de lägre divisionerna.


Så här skrev UNT:


http://www.unt.se/sport/balinge-vann-klart-efter-uppvisning-1020334.aspx




Till sist....kul att se Stor-tobar på planen idag. Tack för den uppvisningen!


Trevlig lördag allihopa!

Håbo-Bälinge

Här nedan kan ni se ett litet klipp ifrån matchen som utspelades sig i onsdagskväll mot Håbo FF. Matchen slutade 0-0.








Nu på lördag kl 15.00 tar Bälinge emot Gimo hemma på IP. Efter det är det den nu traditionella kubbkvällen med öl-tält och den fantastiske Trubadur Kellgren.


VÄLKOMNA!

BIF - Ohio State University (19.00)

Idag får Bälinge besök av ett fotbollslag från Ohio. Det är nämligen deras Universitetslag som kommer på besök, Buckeyes som de kallar sig.

De är på en Europaturné och har tidigare varit bl.a. i London och Köpenhamn och stannar nu till i lilla Bälinge.
Det ska bli mycket intressant att se hur pass bra de är. Fotbollen i USA har under de senaste 15 åren tagit stora kliv i utvecklingen och det har man också  sett under de senaste stora mästerskapen då USA har deltagit.

Klockan 19.00 på Bälinge IP drar matchen igång. BIF kommer att rotera friskt i truppen då man hade seriematch i onsdags och har en mycket viktig match på söndag (Enköpings IS).


Referat mot Nordia kommer kanske senare ikväll eller imorgon.

TA ER NU UT TILL BÄLINGE!


// Redaktionen

Gamlis FF - Bälinge IF

Matchen som utspelades sig i lördags slutade 2-2 efter att Bälinge haft en 2-0 ledning i paus. Ledsen att det inte kommit något matchreferat om den matchen, men var inte närvarande. Tänkte bara skriva det så att folk inte tänker att detta är en blogg som bara skriver när Bälinge vinner......så är inte fallet.


Enligt Gamlis var det dem som dominerade första halvleken, men att Bälinge ledde med 2-0 tack vare att de satte sina enda två chanser.

Andra halvlek tog Bälinge över, men tappade istället ledningen.

Enligt Gamlis var det ett rättvist resultat och enligt vissa källor på Bälingesidan var det inte rättvist utan det var Bälinges match förutom första kvarten i första halvlek.

Ja, alla tycker ju inte lika i fotboll och tur är väl det?


Matchreferat om matchen som utspelades sig ikväll mellan Bif-Nordia kommer att dyka upp när tid finns.

Inför morgondagen

Kan man få beställa ett sådant här mästerverk imorgon?
Kanske våran "chipkung" Pär "Skjorta" Fredriksson är regissören.



>Lycka till imorgon, se till och plocka 3 pinnar!

UNIK B- Bälinge B

Igår på valsätra IP utspelades en B-lagsmatch mellan UNIK och Bälinge. Första kvarten av halvleken är bedrövlig där UNIK vågar spela bollen mellan sig medan Bälinge inte vågade spela bollen mellan sig. Det är i dessa typer av matcher det gäller att våga testa gränserna och kanske slå den svåra passningen.

Ju längre matchen går så börjar Bälinge spela bollen mer inom laget och man har även ett par fina kombinationer, men det är fortfarande UNIK som håller i takten på planen och håller bollen riktigt fint inom laget.

Unik tar även sedan ledningen i matchen efter att Bälinge tappat bollen och UNIK gör mål på en snabb omställning. Inte mycket talar för att Bälinge ska kvittera UNIKs ledning, men så vinner Mats en andra boll på mitten och spelar i djupet till Kapinga som gör mål efter lite besvär.


1-1 i halvtid och andra inleds med att det är Bälinge som står för ett litet tryck. Bland annat har Sudden en nick som är nära att gå in.

Tyvärr går UNIK upp på vänsterkanten och hittar in till UNIKs engelskman som påminde lite om Rooney, som inne i boxen inte gör något misstag och Bälinge får återigen jaga, men tyvärr skapar Bälinge egentligen ingenting. Det är UNIK som håller i bollen och Bälinge får jaga en hel del. Matchen slutar till sist också 2-1 till UNIK vilket får ses som rättvist.


Så här tyckte UNIK om matchen:
http://www.svenskalag.se/start.asp?teamID=468




+ Kul att se juniorerna göra bra insatser. Verkar inte ett dugg nervösa utan kör på stenhårt ute på planen. Framtiden finns i klubben!

Kapinga gör mål i sin första match




Rykten inom gruppen säger att en person i laget gått och blivit kär. Vem? Det kanske dyker upp senare här i bloggen. Personen i fråga vill i detta nu inte ställa upp på frågor utan hänvisar till hans agent.



Imorgon lördag är det återigen dax för match och denna gång är det A-laget som ska försöka ta 3 poäng igen. Man möter Gamlis FF på österängen kl 12.00. Kom gärna ner och stötta laget till vinst.

Gamlis som ligger i botten av serien kommer bli en svår nöt att knäcka då laget kommer göra allt för att få värdefulla poäng för att undvika nedflyttning. Gäller att vara med från start imorgon och att alla spelare är sugna med en ständig rörelse och sug för att göra mål.




KL 12.00 ÖSTERÄNGENS IP GAMLIS-BÄLINGE

Gårdagens träning.....

Gårdagens träning innehöll lite teknikövning och en skottövning där laget med västar med mycket tur vinner. Ibland är det faktiskt så att det bästa laget inte vinner :) Den som avgör hela tävlingen är Filip som inte sätter ett enda skott, men så i avgörandet bjuder han på en pärla som sitter högt och otagbart. Tur det för honom som efter det nog har kunnat sovit gott inatt. En annan vi bör "hylla" efter skottövningen är upplandsfyrans bästa vänsterslägga Sasse. Vilken fot! Kjelle hade vi gärna sätt lite mer av då han lyckades missa varenda skott igår.

Inget att gräva ner sig för Kjell utan träning ger färdigheter, så snart sitter skotten...fortsätt bara nöta.


Det avslutande spelet tar sedan laget utan västar revansch och vinner. Stora ytor var det på matchen och det kändes som att tempot blir väldigt långsamt då, eller var det så att spelarna var trötta?




Imorgon är det B-lagsmatch mot UNIK på Valsätra IP!





Här har ni en ny hemsida som kommer skriva om uppsalafotbollen i dess lägre divisioner. Kul när UNT är riktigt dåliga på det. Tror UNT kan vara landets sämsta tidning när det gäller att följa den uppländskafotbollen.

Här är länken till sidan:

http://www.upplandsfotbollen.se/




Vi avslutar med ett litet klipp...vilket hjärnsläpp!

Bälinge-Fyris

Bättre sent än aldrig........ordspråk för er som inte visste det! Matchen i lördags mellan Bälinge och Fyris är ingen match som kommer gå till historien som den mest välspelade. Den innehöll inte heller något större tempo.
Det är Bälinge som står för bollinnehavet i början av matchen, men man skapar inget värt att nämna förutom två skott utifrån av Johan K och Sudden. Det är istället Fyris som är det lag som skapar farliga målchanser och det inte bara 1 gång utan 2,3,4 och kanske 5 gånger. Här får Bälinge tacka Martin i målet för att det trots allt står 0-0 i halvtid.

Andra halvleken påminner mycket om den första i mina ögon. Enda skillnaden är att Bälinge i denna halvlek skapar några bra målchanser. Den höga pressen Bälinge använder i matchen funkar inte alls och det blir långt mellan varje lagdel och Fyris kan enkelt komma i kontringslägen och är fria flera gånger även i andra halvlek. Återigen är det Martin som håller Bälinge kvar i matchen och det tackar vi för.

Som jag tidigare skrev så hade även Bälinge en del farligheter framför Fyris målet. Den första chansen är ju målet som ger Bälinge ledningen med 1-0 och vilket mål sedan. Det är Jonte som får på en praktträff någon/några meter utanför straffområdet. Kul för Jonte att göra sitt första Bälingemål i A-lagsserien.

 

Här kan ni se några härliga fotbollsmål OCH inget är på samma nivå som Jontes i lördags!


Bälinge har kort efter deras ledningsmål chansen att stänga matchen med ett 2-0 mål när Mats hittar ett instick till Torsten som helt fri med målvakten väljer att spela Sudden som tyvärr får bollen bakom sig och Bälinge missar att göra ytterligare ett mål.

Mats har även ett skott utifrån som deras målvakt med fingertopparna styr till hörna.

Tyvärr händer det som inte får hända. Thomas har bollen och spelar sedan vidare upp till Johan K som tyvärr tappar bollen och Fyris vinner den och slår ett långt inlägg mot bortre stolpen som en fyris kille suger in och bryter sig inåt och skjuter in bollen precis vid stolpen och 1-1 var ett faktum.

Mer händer egentligen inte i matchen. Kellgren har ett bra läge som tyvärr missas.....annars är det mest Fyris som kommer i farliga lägen där Bälinge har tur att 1-1 håller i sig.


Resultatet känns tungt med tanke på att Bälinge tappar en ledning, men samtidigt ska de vara nöjd med poängen med tanke på målchanserna som varje lag har så vinner Fyris det på knock.



Nu är det nya tag som gäller för Bälinge med start på lördag då Bälinge ska besöka Österängen och Gamlis FF står för motståndet.

RSS 2.0