Viktig information!!!

Imorgon tisdag ska ALLA ha med sig LÖPARSKOR och fotbollsskor till träningen.


Hälsningar tränarstaben




Saker vi minns från dagens träning:

Arvids
överstegs fint förbi Degen (riktigt fin fint!)
Arvids vurpa
Peter som skröt över att han kunde höja och sänka volymen på radion via en knapp på ratten. Nyhet för honom, gammalt för oss andra. Till och med Brandebos Ford Mondeo 98 har samma funktioner.




Men som sagt......kom ihåg LÖPARSKOR till morgondagens träning. Sen hoppas vi även att det har gått bra på tentorna för våra studenter i laget.






Nu är den här!

Det alla spelare i Bälinge IF Herr väntat på............ Absolute Bälinge 10!!!

Den kommer att dyka upp i Bälinges omklädningrum idag på träningen. Det vi här på redaktionen skriver om är SKIVAN spelarna själva har fått vara med och bestämma. Tyvärr har inte alla spelare fått med sin låt på skivan, då de antingen varit sega på att välja eller att deras låt inte fanns som t.ex. varm korv boogie som herr Sundin valt.





Här nedan kan ni få se några av låtarna som valts av spelarna:

I Want It That Way (backstreet boys) - Jonte Ståhl

Teenage Dirtbag (wheatus) - Fredrik "lill-tobar" Tobar

Gloria (mando Diao) - Robert Pettersson

Im gonna be 500 miles (proclaimers) - Johan "sasse" Carlsson




Här ovan kunde ni se några av låtarna! Är du som läsare sugen på att köpa skivan så skriv en kommentar nedan med ditt namn och adress så kontaktar vi på redaktionen dig. Pengarna går till Bälinge IF!


Kostnad 100 kr





Dagens träning ser ut att bli en tom historia då det är många som sitter och skriver tentor. Blir vi 10 stycken på dagens träning ska vi nog vara nöjda!

BKV Norrtälje B - Bälinge B

Under söndagen begav sig elva tappra krigare till Norrtälje för möte med just BKV Norrtälje. Match borta i Norrtälje är erkänt svårt och i år leder dessutom Norrtäljes A-lag div 3 (i skrivande stund).

Bälinge fick det också tufft med sitt unga lag och förlorade matchen med 11-0! Inget roligt resultat, men Bälinge höll någorlunda jämna steg med "Vargarna" från Norrtälje tills Bälinge blir drabbade av en skada och får spela med en man mindre då Bälinge inte hade någon avbytare med sig.

Bälinge fick ägna sig åt att jaga boll näst in till hela matchen och enligt Filip Elfberg ska han ha blivit helt slut då han fått springa mycket under matchens gång och det utan boll. Filip menar att det är roligare och springa med boll, men vem tycker inte det?

Erik "Kjelle" Kellgren fick stå i målet denna eftermiddag och gjorde det med bravur trots elva insläppta mål. "Kjelle" är trots allt inte målvakt och stod för flertalet riktigt grymma räddningar. TV-räddningar är lite av min specialité säger "Kjelle" direkt efter matchen och påpekar även att han hade Ravelli som idol när han var liten.

Nej detta är inget att deppa över och våra unga spelare gjorde en väldigt bra match. Halva laget bestod av spelare födda 94a.

Nu är det nya tag som gäller, med start redan imorgon måndag!!



                                                                                            


Ravelli på bilden högst upp och Erik "Kjelle" Kellgren på andra bilden. Man ser likheterna...




PÅ TISDAG blir "KJELLE" 18 ÅR.....KOM IHÅG DET!


Grisseger mot SAIF

Att komma till Sunnersta och möta de på sin egna "fotbollens dag" för andra året irad är väldigt trevligt och med mycket publik. Inramningen med att spelarna går på led in på planen och får sina namn uppropade. Proffsigt, men ändå så långt ifrån de fina arenorna. Kul grej var det iallafall!

Regnet hade haglat ner hela morgonen, men till att spelarna skulle samlas på Sunnersta IP slutade regnet att forsa ner från skyarna. När sedan uppvärmningen är igång kommer till och med solen fram och det bjuds på värme....i ungefär 5 minuter. Man hade tron om att solen skulle titta fram längre, men så fel man kan ha. När sen matchen blåser igång kommer ett ganska kraftigt skyfall. Nog om det!

Matchen börjar med att det är Bälinge som står för det fina spelet och det nykomponerade mittfältet med Mats och Torsten funkar galant. Vinner mycket närkamper och andra bollar, samt står för ett fint passningsspel. När sedan Torsten står för ett riktigt klassmål känns det som att Bälinge faller tillbaka mer eller så var det bara den där klassiska grejen som händer när ett lag tar ledningen att det andra laget jagar för kvittering och ledarlaget inte riktigt vågar hålla i bollen på samma sätt. Sunnersta tar över bollinnehavet, men skapar inga farligheter, som kan klassas "farliga". Den här matchen påminde en hel del om matchen i onsdags där Bälinge står för ett stabilt defensivt arbete. Backlinjen med Jonte, Borg, Kjelle, Degen är riktigt STABILA.

Bälinge går till halvtidsvila med 1-0 ledning och den andra halvleken börjar med att Bälinge skapar 4-5 hörnor i rad. Där tänkte jag att nu kanske Bälinge tar tillbaka "greppet" om matchen, men tyvärr är det Sunnersta som ska stå för bollinnehavet i den andra halvleken. Skillnaden från första och andra är att i andra halvleken kommer Sunnersta inte fram till någon farlig målchans alls. Riktigt starkt! Sista kvarten flyttar Sunnersta upp sina positioner ännu mer och flyttar upp både 1 och 2 man till upp i anfallet. Tur då att Bälinge har Borg och Degen (blev mittback istället för Kjelle som bytt med Tobar som kliver in på vänsterbacken) som vinner allt i både luftrum och backe. Den gamle Einar i Sunnersta som blivit uppflyttad till anfallet blir allt mer frustrerad och med tanke på vad Upplands fotbollsförbund infört för regler skulle nog Einar ha haft ett RÖTT idag. Jag är absolut inte för den där regeln och förstår helt klart att han blir frustrerad, men regler är regler?

När sedan Bälinge gör sitt andra mål för dagen känns det klart. Målet är svårt att förklara hur det egentligen gick till. Flippermål kallar vi det! Det är närmare 3-0 på slutet till Bälinge än att Sunnersta ska få in en reducering. Bland annat har Kurre hamrin...nej förlåt Mårten en målchans som liknar Kurre Hamrins mål mot Västtyskland i VM 58 i Sverige. Tyvärr hamnar avslutet i burgaveln.

Bälinge vinner och grabbarna håller nollan för andra matchen i rad. Riktigt starkt! Som det känns innehåller Bälinges årslaga 2010 en j..kla massa vinnarskallar. Riktigt kul att se!




+ till hela laget. Ända uppe ifrån Sudden och Robert ner till Martin i mål



Har även försökt leta fram ett liknande mål av det Torsten bjöd på idag på youtube. Men utan framgång! Om det är någon av er som läser bloggen som såg målet idag och hittar nå liknande på youtube, så länka det i en kommentar :) Fotbollsgodis!!




Nu är det Sverige-Bosnien! Till Slätta....skriv någon kommentar precis som senast. God kväll!

Fredag och dagen innan match

Imorgon åker alltså Bälingeboysen ut till Sunnersta för att möta Sunnersta AIF, som börjat inledningen av serien sämre än vad många från början hade trott. Efter att ha vunnit seriepremiären mot seriefavoriten Märsta så trodde många att Sunnersta skulle ligga topp direkt i seriens början, men efter den stabila segern mot Märsta har det blivit grus i maskineriet och man har lyckats skrapa ihop 2 poäng efter premiären.

Det svåra med Sunnersta är att man aldrig vet vad det är för lag man kommer att få spela mot då det helt beror på vilka killar från Sirius de väljer att matcha.

Nu i senaste omgången ledde Sunnersta till 83:e minuten innan serieledaren EIS kunde kvittera, vilket tyder på att laget har kvalite. Det här kommer att bli en mycket tuff match och det gäller för Bälinge att gå in med exakt samma inställning som senast mot UIF då inställningen var grym över hela banan.

Rykten har kommit in här på redaktionen om att Sunnersta kommer att komma till spel med två gamla storspelare från Sirius. Den ena är Einar Brekkan och han kunde man se spela mot UNIK redan. En ruskigt snabb spelare, som trots sin ålder inte tappat snabbheten. Den andra killen är Mats Johansson och var ytterback i Sirius under 90-talet. Man kan lätt luras av hans utseende då han ser betydligt yngre ut än vad han är. Mats har väldigt bra spelförståelse och både han och Einar var med i upplands cupen och spelade för FC Widerlöw när Bälinge åkte på storstryk med.....nej det glömmer vi! Dessa herrar kommer att ge otroligt nyttig rutin till det unga Sunnersta om de nu kommer att spela.

Återstå att se imorgon!





Efter att några av killarna i laget sett bilden på Pär "popeye" Holmberg som "gunther" så ville inte de vara sämre. Här nedan kan ni få se några smakprov:

ill
Här syns från vänster Filip "Gunther" Elfberg och Johan "Gunther" Torstensson


Mats "Gunther" Rosander



Jon Mårten "Gunther" Gezelius




IMORGON KL 15.00 PÅ SUNNERSTA IP! TA ER DIT OCH HEJA FRAM BÄLINGE TILL SÄSONGENS FÖRSTA 3 POÄNGARE PÅ BORTAPLAN.....

Bälinge-UIF

Under onsdagskvällen tog Bälinge emot UIF på hemmaarenan Bälinge IP. Sol och nytt publikrekord för denna säsong?

Innan matchen hade jag sett fram emot att se duellen mellan lagens båda dirigenter på mittfältet. Torsten i Bälinge och Fredrik "Kaka" Östberg i UIF. När jag kommer till matchen upptäcker jag till min förtjusning att Bälinge leder med 1-0 genom mål av Robert Pettersson. Assisten står herr Alexander Lund för. Riktigt fin start med andra ord. När jag sedan tittar igenom UIF:s lag ser jag att något fattas. Östberg finns inte med. Tråkigt för matchen och framförallt tråkigt för UIF som tappade mycket av sin kreativitet, vilket skulle märkas i slutet av matchen då UIF jagade kvittering.

Första halvleken är den "lek" som är spelmässigt bäst från de gula, där det bjuds på lite "vårdat" spel. 1-0 ledningen i halvtid måste anses rättvist.

Andra halvleken är nog halvleken där hawaiispelet dominerar. Dock skapar inte något av lagen de där riktigt heta lägena. Att spelet blir som det blir kan ju självklart bero på att UIF flyttar fram sina positioner för att få kvitteringen. För den neutrala åskådaren är det här match som han inte kommer minnas som så välspelet, men för den som iallafall hejar på Bälinge kommer minnas matchen med ett bra försvarsspel där hela backlinjen ska ha beröm....ja hela laget deltog helhjärtat bakåt. Man blev även riktigt nervös i slutet när man ser att UIF går ner på 3 backlinje för att lyfta upp Bälingebekantingen Robin Rask som 200cm:s forward. Tur då att Degen våran egna "2 meters" man lyckas nicka bort bollarna. Vinst blir det och det var otroligt skönt!

Vinst blev det och nu hoppas vi att den här fina trenden håller i sig! På lördag kl 15.00 steger grabbarna ut på Sunnersta IP för att bärga sina första 3 pinnar på bortaplan. Bortaspelet bör bättras!



Ni som vill läsa vad UIF tyckte om matchen kan klicka på länken nedan:
http://www.laget.se/UIFA/29564-nyhetsarkiv-item-1285526.html

Kan säga att Degen verkligen kommer gå in och läsa UIF matchreferat ett par gånger. Läser ni så kommer ni förstå varför!



På bild syns Alexander Lund till vänster och Kabba Jallow längst fram samt målskytten Robert Petterson i bakgrunden

Foto: Per Agius
Foto: Per Agius      Bild tagen från: www.treanfyran.se





Nu taggar vi till lördagen! Ta er ner och heja fram Bälinge mot fler segrar 

Skön seger mot UIF

Bälinge vinner en hård fajt mot UIF med 1-0 under onsdagskvällen. Ett lite längre referat kommer att komma när tillfälle ges. Nu suger vi på den här karamellen till lördagen då vi möter Sunnersta borta.


Målskytt: Robert Pettersson

Taget från kvällen

Efter träningen idag bjuds grabbarna på lite stärkande för att komma förberedda på bästa sätt till matchen som spelas imorgon kl 19.00 mot UIF på IP!

Medan grabbarna tuggar i sig stärkande så går tränarna igenom lite inför matchen och pratar lite smått om motståndarna.

Fredlund: Ja vad kommer vi ihåg om träningsmatchen mot UIF i vintras?

lite tystnad....

Peter: Ja det var två halvlekar!

Det är det ju visserligen alltid, men det Peter menar är att båda lagen hade en varsin halvlek som de förde spelet
.


Innan Peter hann förklara det var det faktiskt rätt kul!



Saker att ta upp!

Degen har åter igen mest skägg...

Jonte kan faktiskt få skägg....

Skärpning till gossarna som kommer med röda, gröna och vita strumpor.....

Jon ska bara slå inlägg. Brukar sluta bäst då!

Torsten nöjd med en viss kväll förra veckan....

Mattan blir allt bättre......tackar vi Affe för!



Rolig historia

Pär Holmberg från "hålan" Näsviken skulle åka in till stora staden (Gävle) i några ärenden vilket inte hände så ofta. Väl inne på den Stora Myndigheten så passerade han en dörr där det stod en skylt: Tryck på knappen!

Pär stannade till, funderade ett par sekunder och tryckte sedan på knappen.

Efter några sekunder dök en surmulen man vid namn David "newman" Jakobsson upp och frågade vresigt:
- Vad vill ni?
- Nja, svarade Pär, ingenting. Jag gjorde bara som det stod på lappen och tryckte på knappen.
- Herregud, sa Newman. På vischan verkar det då växa idioter på träden.
- Ja, sa Pär, och här i stan kommer dom fram bara man trycker på en knapp!



Två diskussioner i från omklädningsrummet

När Degen, Borgen och G kommer in i omklädningsrummet efter träningen börjar  Degen och Borgen skryta med hur bra de är på att kontrollera sina fruar. G sitter dock tyst, och efter ett tag vänder sig Borgen mot honom och säger:
- Hur har du det egentligen på hemmafronten? Låter du henne köra med dig eller sätter du henne på plats?

G  blir lite röd om kinderna, men svarar stöddigt tillbaka;

- Häromkvällen kom hon faktiskt till mig på sina händer och knän.

Degen och Borgen blir helt förbluffade på G och Degen frågar:
- Vad hände sen?
- Hon sa till mig att komma fram från under sängen och slåss som en man!



Fille till Newman efter träningen:

- Kan du säga tio djur som bor på Grönland?
- Nio isbjörnar och en valross!



Till sist avslutar vi med Mårtens smarta tanke kring vatten

Vattnet är mycket viktigt. Om det inte fanns vatten skulle ingen lära sig simma och alla skulle drunkna.




Värt att tänka på?



Se till att komma ner och stötta grabbarna till seger imorn på IP med start 19.00!





Gimo - BIF 2-2

Matchen slutar 2-2 efter att Gimo hade haft ledningen med 2-0. Bälinge missade en straff i första halvlek och hade man gjort mål där så hade resultat kunnat bli helt annorlunda, säger Bälinges tränare Anders Fredlund.
Bälinges mål gjordes av Jon G och av Robert.

Ingen i redaktionen var på plats i Gimo, så en fullständig matchrapport kan därför inte skrivas.

Nya tag på onsdag då våra gula krigare möter topplaget UIF.


//Redaktionen

Pär Holmberg eller Gunther



Får vi se Pär Holmberg eller Gunther göra comeback på söndag mot Gimo?


Kommentera gärna!

Vidare i U-cupen

Bälinge besegrar Heby AIF i upplandscupen. Ett resultat jag tycker är rättvist sätt till hela matchen. Första halvleken är Bälinge laget som för spelet, men skapar inte så värst mycket. Det är främst på högerkanten Bälinge tar sig fram genom Jonte och Filip. Chanser skapas främst genom frisparkar och hörnor och det är på just en sådan Kabba sätter ledningsmålet med en stenhård vrist efter att Johan K varit när att nicka in bollen.

1-0 är halvtidresultatet och helt rättvist!


Andra halvlek börjar med att det är Bälinge som för spelet och skapar en del chanser. Vassaste chansen har Mats som får på ett helt ok avslut, men målvakten gör en fin räddning. Heby börjar sedan att flytta upp spelet och mata mera långa bollar bakom Bälinges backlinje, men skapar inte så värst mycket. Till sist ger deras tjongade resultat och deras forward lobbar bollen över G och 1-1 är ett faktum. Nu får Heby mer energi, men har fortsatt svårt att skapa farliga lägen.

Med kvarten kvar väljer Bälinge att ta sin bonusstraff och fram kliver ingen mindre än kung Alexander Lund. 30 år gammal och med en rutin likt Sheringham satte han straffen säkert bakom Hebys målvakt.

Heby börjar nu spela ännu mer "rakt" och det blir mycket hawaii fotboll. Skjorta är nära att bli fri några gånger. Heby skapar egentligen inte en enda farlig målchans.

Matchen är slut och Bälinge är vidare i cupen där de får ta sig ann seriekonkurrenten Håbo FF





Imorgon är det nya tag på träningen och siktet är inställt på att ta säsongens första bortaseger mot Gimo på söndag.

Bälinge IF-Heby AIF

SE TILL ATT KOMMA NER PÅ IP IMORN OCH HEJA FRAM ER GRABBAR TILL SEGER MOT DIV3 LAGET HEBY AIF I UPPLANDSCUPEN




KL 19.00


                                    TA MED TRUMMOR OCH TRUMPETER




Vinst i B-lagsfajten

På ett soligt Bälinge IP vann Bälinge mot IFK Uppsala med 2-1

Startelvan:

Målvakt: Martin K

Backar: Adam, Filip, Tobar, Tri

Mittfält: Arvid, Newman, Robert, Brandebo

Forwards: Sudden och Daniel



 
Matchen börjar tyvärr illa för Bälinge som hamnar i underläge med 1-0. Men som tur var skickade Filip in kvitteringen på en snygg framspelning av Brandebo. Ledningsmålet kom det också, men denna gången genom Daniel på straff efter att att han själv blivit fälld i straffområdet. Förste straff skytt Sudden gav bort straffen till Daniel som enkelt sätter bollen i nätet bakom IFK keepern. Bälinge håller sedan undan och vinner alltså matchen med 2-1.





Resultat div 4 uppland omgång 5



Enköping - Gimo 1-0


UNIK - Rex 3-2


Fyris - Märsta 0-2


Bälinge - Håbo 3-0


Nordia - UIF 1-1


Gamlis - Sunnersta 3-2


Vinst mot Håbo

Ett starkt Bälinge vinner hemmamatchen mot Håbo FF med 3-0.

Bälinges startelva:

Målvakt:
G

Backar: Jonte, Borg, Clave, Degen

Mittfält: Filip, Alex, Torsten, Johan K

Forwards: Skjorta, Slätta

Avb: Momme, Mats, Sudden, Tobar och Martin K




Lite om matchen

Bälinge tar ledningen i sjunde minuten, genom Skjorta som jagar på en långboll som han sen snor av Håbos back och lobbar sen över deras målvakt. Tyvärr går bollen i stolpen, men snabb som han är hinner han på sin egna retur och 1-0 står det i matchen. Efter den starten kommer Håbo mer och mer in i matchen, men det slutar mest med att dem får frisparkar i farliga lägen som blir resultatlösa.

I mitten av första halvlek rycker slätta förbi sin försvarare och kommer ner mot kanten, för att senare spela snett bakåt till målskytten Skjorta, som tyvärr missar. Även Filip har ett farligt skottläge som tyvärr går över. Sista kvarten kommer Håbo allt mer in i matchen, men Bälinge reder ut farligheterna som kommer. Halvtidsvilan kommer lägligt.

I halvtid står det 1-0 till Bälinge

Andra halvlek börjar precis lika bra som första och skjorta gör återigen mål i halvlekens sjunde minut efter ett snyggt assist av Slätta. Efter det målet går luften ur Håbo och det är Bälinge för hela slanten nu. Bälinge skapar massor av chanser, men missar tyvärr avsluten. Bl.a. är sudden fri med håbo målvakt och försöker chippa bollen över keepern, men utan ett bra resultat. Till sist lyckas Slätta sno åt sig bollen av en slarvig Håbo back som missar sitt uppspel grovt. Slätta utnyttjar det och skjuter in 3-0 till Bälinge. Rättvist!

Matchen slutar 3-0

Ett resultat som är helt rättvist. Håbo kom inte upp på sin normala nivå idag och Bälinge var helt enkelt starkare i gårdagens värme.




Länkar till andra sidor som skrivit om matchen (se nedan)

http://www2.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=478017

Bälinge IFs hemsida

http://www.sportnik.com/group/12893/news/469802

Håbo FFs hemsida

http://www.unt.se/sport/fredriksson-baddade-for-balingeseger-935988.aspx

UNT



Bälinges målskyttar i matchen

 2 målskytten Pär "Skjorta" Fredriksson

1 mål bjöd Slätta publiken i Bälinge på, för att sedan bege sig in till staden och vinna mot SM-trean i krocket.





NÄSTA MATCH NU PÅ ONSDAG MOT HEBY AIF (DIV 3) PÅ BÄLINGE IP (UPPLANDSCUPEN)

Inför matchen mot Håbo FF

Imorgon lördag är det åter dax för de gula att kliva ut på klassiska Bälinge IP! För motståndet står Håbo FF, ett ungt lag som spelar en väldigt trevlig fotboll. De har även inför denna säsong bytt tränare, och denna tränare heter En Perlskog. Håbo har även till denna säsong tappat 3 spelare till Enköpings SK i div 2.

Förut fick lagen lägga stor energi på att försöka stoppa Håbos snabbe Jimmy Kristiansson. Men denne har inför denna säsong gått till Enköpings SK och många tänker att Håbos anfall inte blir lika farligt, men det skulle jag inte vilja påstå då dem har Pierre Zamayeri. Ni kan få se ett av hans mål i årets serie här nedan. Inte vilket mål som
helst!!

Cirka 1 minut in i klippet får ni se det vackra målet.


Håbo har för övrigt inte gått så jättebra i årets första omgångar utan tog sin första seger mot svårslagna IK Rex i senaste omgången. Jag tror inte Håbo är ett bottenlag i årets seriespel utan dem kommer kunna vinna mot vilket lag som helst i serien. När de spelar som bäst är dem väldigt bra! Till matchen mot Bälinge kommer de säkert låta duktiga Andreas Jönsson starta på mitten efter skada.





Läget i Bälinge

I dagsläget har Bälinge inga skador förutom Sasse. Kabba är avstängd i denna match och Tobar samt Robert är krassliga.






Tankar kring omgång 5

Lördag 15 maj 2010 | 12:00
Gamlis - Sunnersta, Österängens IP

Väldigt svår match att förutspå, men jag tror detta slutar med ett kryss. Man vet ju aldrig vad Sunnersta ställer upp med för lag och mot UNIK imponerade de inte. Gamlis har ett bra lag, men har inte fått ihop det helt än.


Lördag 15 maj 2010 | 14:00
Nordia - UIF, Skogsvallen

Det här är en toppmatch! Kommer Nordia ta chansen att gå upp på samma poäng som obesegrade UIF? Jag vet att Östberg och co har det svårt på skogsvallen (vilket många lag har) men iår känns UIF snäppet bättre än förra året och det unga laget har blivit 1 år äldre. Nej UIF klarar inte 3 poäng den här gånger, men får med sig 1 poäng hem till Uppsala. Nordia är svårspelade och har fått ihop det väldigt bra i inledningen av serien.


Lördag 15 maj 2010 | 15:00
Bälinge - Håbo, Bälinge IP

Förra årets möten slutade med fördel Håbo. Förlust borta och kryss hemma var resultaten för Bälinge. Bälinge hade inte en chans i borta matchen och 1-0 var i underkant. På hemmaplan var det Bälinge som hade ledningen med 2-0, men tappade till 2-2. Båda lagen har inlett väldigt hackigt och det här ska bli en jämn match som jag verkligen hoppas Bälinge drar det längsta strået i.


Söndag 16 maj 2010 | 15:00
Fyris - Märsta, Stenhagens IP


Här är en match som jag tror Fyris vinner. Vet egentligen inte varför, men det bara känns så. Har sett Märsta i en match i år och det var mot IK Rex. Visst Märsta gjorde inte en av sina bättre matcher då.

Söndag 16 maj 2010 | 18:00
UNIK - Rex, Valsätra IP


Den här matchen kommer likna den match jag såg uppe på Ottarsborg mellan Rex-Märsta. Tar inte UNIK, Rex på allvar kan det genast bli samma matchbild som på ottars då Märsta fick jag hela tiden. Unik kommer står för bollinnehavet, medan Rex kommer satsa på kontringar via sina snabba forwards och skickliga yttrar. Helgardera!

Måndag 17 maj 2010 | 19:00
Enköping - Gimo, Enavallen

Här vinner Enköping IS igen! Laget är inne i ett fint stim. Tror egentligen inte dem har spelat allt för bra, men ändå vunnit sina matcher. En härligt flyt är de inne i nu och jag tror inte Gimo tar poäng här.






Till sist! Ta er ner på Bälinge IP imorgon kl 15.00. Stötta BÄLINGE!!!

Tung förlust!

Igår onsdag spelade Bälinge sin fjärde match i serien och inkasserade sin tredje förlust...tyvärr!

Laget som startade var följande:

Målvakt: Martin K

Backar: Jonte, Kjelle, Kabba, Clave

Mittfält: Johan K, Torsten, Alex, Fille

Forwards: Slätta, Sudden



Det här var en match som domaren verkligen stod i centrum på och nu tänker säkert alla som läser detta att detta är en typiskt bortförklaring för att Bälinge förlorade matchen. Men jag tror faktiskt att Enköpings spelarna inte heller tyckte domaren gjorde sin bästa match. VISST! Bälinge förlorar INTE matchen på grund av domaren.

Enligt mig är Enköping lite bättre än Bälinge i gårdagens match och vinner väl egentligen rättvist då dem under hela matchen skapar fler farliga målchanser, då jag egentligen bara kan minnas att Bälinge hade en riktigt het målchans, och den kom i andra halvlek då Slätta slet sig förbi och kom i ett bra läge, men tyvärr räddar EIS-keepern med en benparad. Kändes även som att Enköping var det lite mer organiserade laget.

Tungt är det i alla fall att förlora matchen när det återstår 5 min och det på straff som deras keeper sätter säkert bakom Martin i målet.


Nu är det nya tag som gäller! Inte läge att gräva ner sig nu. Bälinge har ju trots allt varit med i varje match hittills.



+Planen blir bättre

- Bänken! Tänker då framförallt på att det är väldigt negativt mot domaren där i ett tidigt skede. LUGN! Vi behöver inte skrika efter första felet domaren gör.

Game day

Ikväll tar Bälinge IF emot Enköpings IS på Bälinge IP! Se till att ta er ner och stötta

Bälinge är väldigt revanschsugna efter den tunga förlusten senast mot Nordia och vill nog även ha revansch på den tunga 5-0 förlusten mot EIS förra säsongen på IP


KL 19.00 ikväll ska ni befinna er på IP!




Hotar lägga av.....

Det är inte bara Anders Svensson som hotar att lägga av med fotbollen på grund av dåliga fotbollsplaner. Igår på träningen sa Brandebo rätt ut att blir det inte bättre planer lägger jag av.



På bilden syns Affe Mattsson och Niclas Brandebo


Träningen igår var på lövstalöt och det vi kan ta upp från den träningen är att Sudden hade nya skor. Om han var nöjd med dem efter första träningen vet vi inte, men högt som en "satellit" hördes spelas från en av de närliggande villorna kring planen när vi hade skottövning. Kan ha varit Degen som precis flyttat in i ett av de närliggande villorna?

Matchspelet vann det gula laget genom att göra alla 3 målen. 1 i eget mål och 2 i rätt mål!



Nya tag ikväll!

Interna skytteliga vinsten....


Webvoter
Vem vinner Bälinges interna skytteliga?

 





Ja vem kommer att göra flest påsar i Bälinges lag i år? Förra året vann ju "Slätta" (Martin Westerberg) titeln som Bälinges målkung på 9 mål.

Kan tänka mig att många kommer rösta på sig själva, men tror man på sig själv så varför inte?




Bälinges interna skytteliga just nu: (se nedan)

1 mål:
Martin Westerberg
Johan Karlsson
Mats Rosander
Robert Pettersson




Nordia - Bälinge 2-1

Förutsättningar inför denna match kunde ha varit bättre då både Rosander och Kabba var tvungna att tacka nej p.g.a arbete i sista sekund.
Dock så har Bälinge en bred och stark trupp så det var ändå ett mycket starkt lag som BIF startade med.

Startelvan

MV: Martin
Backar: Jonte - Borgen - Thomas - Lill-Tobar
Def. Mitt: Skjorta
Yttermittfält: Karlsson - Momme
Off. Mitt: Torsten
Anfall: Slätta - Sudden

Planen var verkligen under all kritik och det märks att det inte bara är BIF som har problem med dåliga planer. Ett lag som BIF behöver verkligen en bra plan för att deras bolltrillande ska kunna ge resultat.
Vid inledningen av matchen märktes det tydligt att Bälinge vill undvika att åka på några billiga baklängesmål då Skjorta såg ut att ha till uppgift att bara koncentrera sig på det defensiva och hjälpa den duktiga fyrbackslinjen. Nordia skapade heller inget farligt under den första halvleken förutom en hörna (återigen en fast situation) som de knoppade in vid första stolpen.
BIF reste sig och vaskade fram några hyggliga chanser utan att få utdelning. Några minuter före hörnan, som Nordia gjorde mål på, så hade Slätta haft ett gyllene läge att göra 1-0 för BIF, men skottet från nära håll gick strax utanför stolpen
Nordia gick till halvtidsvila med 1-0.

I andra halvlek gjordes en förändring omgående. Skjorta och Torsten bytte plats. Kanske för att få en mer kreativ spelare lite längre ner i banan? Ett lyckat byte visade det sig vara då Skjorta inte hade någon bra dag på jobbet denna lördag.
Tyvärr släppte BIF in ett ganska billigt mål tidigt i den andra halvleken, återigen på en fast situation. Denna gång var det en frispark (inlägg) strax utanför straffområdet från Nordias högerkant som gick rakt igenom hela straffområdet, genom alla spelare och smet in i vid den bortre stolpen.
Efter detta flyttade BIF fram sina positioner och matade upp bollar mot ett lågt stående Nordia. Nordia försvarade sig dock vädigt bra och fick några kontringar som till följd av BIF:s tryck framåt. Dessa kontringar lyckades BIF klara av tack vara ett strålande försvarsspel av Torsten, Borgen och övriga i fyrbackslinjen.
När det bara återstod några minuter av matchen så lyckades BIF få in ett mål. Detta efter att Slätta fått till en strumprullare som Nordias målvakt tappade mellan benen och som sen Robert, inbytt istället för Sudden, tryckte in. Trots en massiv press de sista 7 minuterna så lyckades inte BIF komma närmare ett oavgjort resultat.
Matchen slutar 2-1 till Nordia och BIF får ta nya tag på onsdag.

Grattis till Nordia som försvarade sig mycket bra och tog vara på de fåtal chanser som de skrapade fram

+ Försvarsspelet i stort.

- Planen, insläppta mål på fasta

Nu hoppas vi på redaktionen att planerna blir bättre efter regnet som kom så att Bälinge kan få chansen att lira lite boll efter marken.

// Redaktionen

B-fajten

Igår spelades det ju även en B-lags match. Den matchen spelades även den mot Nordia och började kl 16.00 direkt efter att A-lags matchen. Slutresultatet i B-matchen blev även där 2-1 till Nordia precis som i föregående match.

Ingen vidare dag för de "Gula"


Nu är det bara nya tag som gäller denna vecka så kommer vinsterna! Med start redan på onsdag då Enköpings IS kommer på besök till IP.



Målskytt i B-fajten var Filip Elfberg

Direkt efter match med Torsten

Redaktionen fick tag på en nedstämd Torsten efter den tunga förlusten mot Grillby laget IK Nordia nu på lördags eftermiddagen.

Enligt Torsten hade Bälinge kontroll på matchen och inget talade för att Nordia skulle vinna den här matchen. Deras mål var egentligen det enda Nordia hade på hela den första halvleken. Spelet innehöll mest kamp, då planen inte tillät nå vidare spel.

Andra halvleken började illa då Nordia fick en frispark som ställde Martin i mål. Den andra halvleken ska enligt Torsten ha innehållit mer spel, men kan ha berott på att Nordia backade hem mera i andra. Bälinge fick jaga reducering och fick det genom Slätta(?), men fick efter det inte några riktigt farliga kvitteringsmöjligheter.







Resultat div 4:

Igår fredag: Fyris-UIF 0-1
Idag lördag: Nordia-Bälinge 2-1
                    Gamlis-Gimo 0-2
                    IK Rex-Märsta 4-2





Ett mer utförligt matchreferat kommer dyka upp på bloggen senare.

Sista träningen innan match

Kan ha varit nytt rekord när det gäller folk på träningen. Var 22-23 st på träningen idag...helt ok! Annars innehöll träningen skottövning och spel på stor plan.

Efter träningen idag höll Degen ett mycket uppskattat tal! Kan väl bara bli seger på lördag nu? 

Segermålet från i söndags



Bilden är tagen precis efter Bälinges avgörande mål mot Gamlis FF i söndags kväll. Med på bilden är Mats, Torsten, Kabba och Skjorta.


Härlig bild!

Dagens träning

Innehöll lite kondisträning och passningsövningar på ytan brevid a-planen. När sedan Bälinges damlag kliver A-plan får herrarna ta över den och vilken plan det är....nej nu får kommunen ta sig ut o börja göra något åt den. Inte är den bra. Går helt ärligt inte att spela! Det avslutande spelet på A-planen vart inte mycket till spel.



Tips till kommunen:

  • Låta Bälinge IF själva sköta planen precis som förr i tiden. Då var det en gräsplan iallafall
  • Åka ut och vattna den lite
  • Lufta planen
  • I värsta fall (Lägg ny gräsmatta)

     

En liten film från träningslägret



Under träningslägret fick de nya i laget ta sig ann Norska Fyllan

B fajt mot UNIK

B-matchen mot Unik lirades på B-planen igår kväll mot UNIK. Vädret bjöd på kalla vindar och planen bjöd på hoppiga bollar. Var med andra ord väldigt svårspelat. Tyvärr var det UNIK som kunde hantera planen bäst av de två lagen och vinner helt rättvist matchen med 2-0.


Nya tag på kvällens och veckans träningar som gäller nu..

läsarrekord igår

90 läsare....börjar närma oss hundra nu!

Bälinge IF-Gamlis FF

På en solig men väldigt kylig och blåsig söndag den 2 maj 2010 bärgade Bälinge sin första seger för säsongen (inte den sista hoppas vi på) mot Gamlis FF.


Laget som startade:

                Pär H Slätta

                   Torsten
Johan K                        Mårten
                   Degen

Lill-Tobar, Kabba, Kjelle, Jonte

                   Martin K



Avb: Clavebring, Borg, Mats, G och spelande tränaren Skjorta




På en plan som inte erbjöd skönspel, så tog Bälinge på sig stridsutrustningen och visade direkt Gamlis att nu är ni på Bälinges hemmaplan och här ska ni inte få något gratis. Så kändes det hela första halvleken då Bälinge vann både första, andra, tredje och till och med fjärdebollar. Läste även lite på Gamlis hemsida där dem påstod att planen påminde om en åker....okej där kan jag hålla med. De skriver även på sin hemsida att Gamlis är laget som försöker spela fotboll och att Bälinge är laget som slår mycket långt. Där vet jag inte om jag kan hålla med då det jag såg var att Bälinge var laget som faktiskt gjorde många fina kombinationer och de långbollar som kom var mer åt hållet djupledspassningar där Pär och Slätta gång på gång sliter sig loss och skapar många farligheter. Det tråkiga med denna match är att Pärs baksida lår gick sönder. Riktigt trist då han i mina ögon gjorde en riktigt bra halvlek och han har verkligen kommit igång nu. Första halvleken slutar i vilket fall som helst 0-0 trots mängder av vassa målchanser för Bälinge där t.ex Torsten var fri och Mårten hade två riktiga kanonlägen där bollen tyvärr flyger lite väl högt. 0-0 i halvtid men Bälinge vinner den ronden på poäng.

Andra halvleken blir inte lika bra från Bälinges sida och Gamlis tar nog över den lite lite. Känns mest som att det inte skapas några riktigt heta lägen för något av lagen. Med kvarten kvar fäller Kjelle Gamlis nr 9 Thomas Arnesson och får rött kort då det var frilägesutvisning. Kjelle gjorde förövrigt seniordebut igår och firade med seger, utvisning, samt en grym insats. Ser ut som en 33 årig Degen, men med mindre skägg.....och lite längre! 

Innan utvisningen hade Gamlis tagit över matchen lite och många trodde nog att de skulle ta över matchen ännu mer när dem blev en man mera på planen, men istället tog Bälinge över matchen och det kändes som att det var Bälinge som ville vinna matchen. 

Bälinges efterlängtade segermål skulle till sist komma då de gula skapade en hörna som Slätta slår bollen rätt i huvudet på "nickspecialisten" Mats, som den "vana" målgörare han är hann bjuda publiken på en fin målgest och hela Bälinge var nöjda.

Sista 6 minuterna av matchen var en transportsträcka och Gamlis hann inte skapa några farliga kvitteringsmöjligheter. Som jag kände det så tycker jag Bälinge vinner rättvist sett till över 90 minuter. Självklart vet ju inte jag hur många från Gamlishållet som håller med om det, men alla har ju olika sett att se fotboll och det är ju bra.




För er som vill se vad Gamlis skrev om matchen kan läsa om den här:
http://www.gamlisff.se/Match.aspx?id=20




När sportnytt visar målen från söndagens matcher i allsvenskan så bjuder Guidetti i BP på samma målgest som Mats eller var det tvärtom kanske? Först var iallafall Brian Laudrup!





För er som vill se ett mål som liknade gårdagens nickavgörande kan se det här: http://www.youtube.com/watch?v=Fkj5ffbA7DM&playnext_from=TL&videos=8m5Rt3bva0M&feature=rec-LGOUT-exp_fresh%2Bdiv-1r-1-HM




Nu hoppas vi att Bälinge fortsätter i vinnarspåret!

Vinst i hemmapremiären!!!

Matchreferat kommer imorgon. Bälinge vinner mot Gamlis FF med 1-0

Lördagsträningen

Grabbarna fick köra fotbollstennis. Lagen delades in som så att de yngre fick utmana dem äldre.
Matchen slutade 2-1 i set till de äldre. Första set vann de äldre mycket lätt , medan i andra set började de yngre att käka sig in i matchen och utjämnade i ett mycket jämt set.
I sista avgörande vinner till sist de äldre med ett par bollar. Kändes som att de yngre inte riktigt orkade ända in i kaklet och de äldres rutin visade sig vara avgörande i längden.

Noterbart är att den äldste på planen Degen inte riktigt var med på reglerna om hur man spelade fotbollstennis.



Imorgon kl 17.00 är det då äntligen premiär hemma på anrika Bälinge IP. Publikrekord? Nja tror nog inte det kommer fler än det kom när Bälinge Dam tog emot Älvsjö i en seriefinal på 90-talet då det kommer över tusen personer till IP.





IMORGON KL 17.00 KOMMER GAMLIS FF PÅ BESÖK. VÄLKOMNA!

Hallå där..

Inför matchen mot Gamlis FF imorgon, ställde vi några frågor till Ludwig Eriksson som är tränare i Gamlis FF.

Gamlis trillade ju ur div. 3 förra säsongen och spelar nu i samma serie som Bälinge igen.
Gamlis är ett lag som vill spela boll längst marken och på söndag kommer det vara två lag på planen som vill spela längst backen. Återstår att se hur lagen kan hantera planen!

                                                                                                                                        

Ni öppnade med ett kryss mot EIS i premiären, dina tankar om den matchen?
Vi saknade flera offensiva spelare så vi var lite oroliga för spetsen framåt. Spelmässigt rullade det på precis som det ska, men det märktes att udden inte fanns. På det hela taget är vi rätt nöjda med krysset som kändes rättvist. Lite svagt av oss att släppa in EIS i slutet, men det är sånt som händer. Det var en typisk premiärmatch med mycket nerver.


Vill ni läsa om matchen så finns den på denna länk:
http://www.gamlisff.se/Match.aspx?id=19

 
Ni åkte ju ur div 3 förra säsongen. Vilken är största skillnaden mellan div 3 och 4?
Lägstanivån är mycket högre i trean. Man blir straffad om man inte sköter sig, så man har inte råda att slarva lika mycket som i fyran. Det räcker inte att spela bra i 80 minuter om man spelar risigt i 10.
 
Hur ser truppen ut jämfört med förra året?
Truppen ser väldigt bra ut i år. Bättre än förra året. Ser men enskilt till spelares tekniska kompetens kanske vi har tappat, men som lag är vi mycket starkare i år.
 
Vilken typ av fotboll ska Gamlis FF bjuda sina supporters på i år?
Förhoppningsvis en snabb och offensiv spelstil där vi jobbar stenhårt i defensiven för att erövra bollen och ställa om snabbt.
 
Vad vet du om årets Bälinge?
Jag vet att Bälinge har en ganska tunn men stabil trupp. Det blir troligtvis mitten eller nedre halvan. Jag tror att Bälinge både kan vinna och förlora mot alla lag i serien.
 
Har ni infört alkoholförbud för spelarna på Valborgsmässoafton?
Nej, vi jobbar inte på det sättet. Spelarna har frihet under ansvar.
 
Din favorit till seriesegrare?
EIS eller Märsta. Lite osäker på Märsta efter resultatet i seriepremiären dock...
 
Om jag säger 2-1 till Bälinge på söndag, vad säger du då?
Då säger jag 3-1 till Gamlis :-) 



Imorgon kl 17.00 på Bälinge IP startar matchen! Se till att vara där..


RSS 2.0