Sommarledighet

När nu Bälinge Herr tar sommarledigt innebär självklart det att bloggen också tar välbehövlig semester. Den kommer leva till nu på måndag då det trots allt är två B-lagsmatcher kvar att spela.




Topp 10 ställningen i Bälinges VM-tips efter onsdagens matcher

Niklas Tobar 657 Poäng
Erik Malmberg 649
Tobbe Munter 648
Roger Almgren 647
Daniel Persson 644
Johanna Ohlsson 644
Mats Pettersson 641
Johan Borg 637
Staffan Persson 635
Anders Dahlén 631
Bengt Borglund 631



Otroligt nog leder efter onsdagens omgångar Niklas "Stor-tobar" Tobar. När man som minst anar det så dyker han upp på VM-tipset som etta och inte på fotbollsplanen. Borgen hänger med bra också, men har tappat lite nu de senaste dagarna. Liten skräll är det ju trots allt att Borgen bara ligger åtta då han trots allt kan Aftonbladets Fotbolls Bibel utan till.


Succe comebacker...

Igår var det åter träning och till den kom de yngre (de som älskar fotboll) + 2 av de äldre Skjorta och Sasse (älskar också fotboll). Inte nog med det gjorde Anders Jobs och Samuel Palmqvist comeback. Otroligt kul.

Jobs och Palmen dominerar hela träningen där Palmen visar varför han fått målkungsstämpel nere i Örebro.



För er som undrar när stor-tobar gör comeback, så har vi inte fått något klart svar på det än.

Träning Tis 19.00

Glöm inte att det är träning idag klockan 19.00.
Ta med ett glatt humör, matsäck, 350:- till Fredlund och en kall cola/pepsi.

Skor, benskydd och kläder kan också vara bra!

// Coach

Bälinge-UNIK

I lördags tog Bälinge emot UNIK på ett soligt och väldigt varmt IP. Storpublik att vänta, men icke då jag antar att en del valde att stanna hemma och kolla på bröllopet mellan Victoria och Daniel. Enligt säkra källor ska bröllopet ha varit otroligt fint och Victoria och Daniel skulle ha sett så kära ut. Tårar var inblandade även de!

Nog om det och till matchen kommer lag 4(vi) och lag 5 (UNIK) i serien spela en viktig match. Båda lagen hade samma poäng innan matchen, men vi hade fördelen av bättre målskillnad.

Matchen börjar precis som väntat att UNIK äger bollen och rullar den runt i backlinjen medan Bälinge ligger och väntar på deras misstag för att sedan ställa om snabbt. Denna taktik funkade väldigt bra i första halvlek där Bälinge känns vassare än UNIK med bättre rörelse och aggressivare försvarsspel. Visst UNIK har mycket boll, men skapar inte alls mycket chanser utan för det mesta slutar det med att deras backar sätter långbollar på Erik Andersson (skyttekungen just nu). Men dessa bollar händer det inte mycket av och backlinjen tar fint hand om dessa.

Målchanser skapades också under matchen. Skjorta har ett fint genombrott där avslutet slås i stolpen. Riktigt tjusigt! Robert Lantz är så när fri med målvakten efter ett fint instick av Rosander. Tyvärr anser jag att deras mittback drar Robert lite väl mycket i tröjan. Borde varit frispark! Även UNIK har chanser där de har ett skott i stolpen. (stenhårt) Stolpen kan till och med redan nu stå och skaka. De hade även ett skott som räddas på mållinjen av Borg.

Målet kommer till sist och det är Kjelle som går upp på en fint slagen frispark av Sasse. Kjelle går upp och nickar för att sedan bli boxad i skallen av målvakten. Katastrofalt dömt enligt många i UNIK. Jag vet inte vad jag tycker om situationen då Kjelle är först och målvakten kommer sen. Är frispark i en nickduell mitt på planen iallafall. Men frågan jag ställer mig är mer. Skulle ALLA domare dömt straff där?

Straff blev det iallafall och Borg kliver fram och sätter straffen iskallt. Tyvärr är inte målgesten mycket att hänga i granen :)

Det sista som händer i halvleken är att Rosander är nära att skalla in en hörna. Returen är sedan Skjorta nära att slå in, men tyvärr hinner UNIK-backen dit först.

Halvtidsvila och ledning med 1-0 till Bälinge. Känns stabilt så här långt.


Men i andra halvlek händer något. Bälinge är inte alls lika aggressiva och håller inte ihop laget lika bra som i första halvlek. Det märks på planen att UNIK får mer ytor då de hittar in mer bollar framför Bälinges försvarslinje.
Passningsspelet var och bedrövligt i andra halvlek och Bälinge kan knappt slå 2 pass i rad till rätt adress.

Trots att UNIK tar över, så skapas det inte så mycket målchanser alls. Det är först när det blir hörna och UNIKs kapten vinner en nickduell och får en båge på nicken som går över Rosander vid stolpen. Dock borde Rosander ha kunnat gjort det lite bättre i den situationen. Bör även tilläggas att UNIKs kapten var en av de kortaste i straffområdet, men vinner ändå nickduellen.

Sista kvarten händer det inte så mycket. Filip väggar sig snyggt igenom och är nära att avgöra matchen. tyvärr kommer Filip i för dålig vinkel i avslutningsfasen.

Matchen slutar i mina ögon rättvist med ett kryss.




Domaren var den stora snackisen på IP efter matchen. Straffen, var det straff? Skulle inte UNIK ha en utvisning sedan deras back sparkat ner Skjorta utanför spelet?

Nej domarna har det inte lätt just nu och det märks även det i fotbolls-VM där de BÄSTA(?) domarna är.

Känns som att domarna försöker göra sig så synliga som de bara kan på en fotbollsplan, vilket är fel då jag tycker att det är domarna som man märker minst av som är bäst. Kanske bara jag som tycker så? Tråkigt är det iallafall när en match som kan bli så bra, blir så dålig p.g.a en viss sak. Tror UNIK lägret håller med helt här och istället för en trevlig match blir den väldigt grinig istället.




Nu är det sommaruppehåll i division 4 Uppland. Bälinge har gjort en väldigt bra vår och nu hoppas vi självklart på att hösten blir minst lika bra.


Ha en bra dag // Redaktionen

Inför Bälinge-UNIK

Imorgon möter Bälinge, Unik på IP. Vårens sista match. Unik är nykomling i serien, men ligger ändå med i toppen. Laget spelar en väldigt offensiv fotboll med många bollsäkra killar. Seriens skyttekung och Bälingebekanting Erik Andersson spelar nu i UNIK och leder skytteligan på 10 mål.

Senaste matchen UNIK spelade var mot serieledande EIS och den matchen förlorade UNIK rejält med 7-1 trots stort spelövertag i speciellt första halvlek.

Detta resultat ska man verkligen inte luras av då UNIK i sina bästa stunder är seriens bästa lag (?) De kommer nog även komma ut till Bälinge IP med en otrolig revaschlusta, så det gäller att Bälinge spelar med precis samma lagmoral som de gjort i de senast fyra seriematcherna.



Imorgon kl 15.00 på IP! KOM OCH STÖTTA BÄLINGE!!!!





Det är även giftermål imorgon mellan victoria och daniel. Vi på redaktionen har fått ett litet smakprov på vad som kommer att ske imorgon. Se nedan




TREVLIG KVÄLL!!

Torsdagträningen..

Orkar inte gå igenom allt grabbarna fick göra på dagens träning så går på det mest intressanta och det var smålagsspelet.

Lagen:

Stenåldern                Medeltiden                90-talisterna

Sasse                          Rosander                    Brandebo
Degen                         Martin K                      Adam
Karlsson                      Momme                      Kjelle 
G



Första matchen mellan Sten och medel började med att Medel dominerade teknik, bollinnehav, showen och det kändes som att det här kunde bara sluta på ett vis. Mycket rättvist tar sedan Medel ledningen med 1-0.
Fortsätter se stabilt ut, men i sista delen av matchen klappar Medel igenom totalt och låter Sten göra två snabba kassar och segern går till Stenåldergubbarna. Nått alla ska veta är att stenålderslaget hade avbytare och avgjorde många matcher på slutet.

Andra matchen mellan Medel och 90 blev en historia där 90 hade lekstuga med Medel som verkade tappat luften helt efter det tuffa poängtappet mot Sten i matchen innan. Laget gick inte att känna igen och storspelare som Martin, Momme och Rosander gick inte att känna igen. Matchen slutar 2-1. Rättvist!

Tredje matchen mellan 90 och Sten blev en uppvisning i att "ta vara på chanserna". Matchen vann mycket enkelt av gamlingarna där jag tappade räkningen efter tredje eller fjärde målet. Brandebo försökte spräcka 90-lagets målnolla i matchen genom långskott som hamnade på andra sidan vägen. (spelade på småsmål).

Fjärde matchen var återigen mellan Sten och Medel. Det här blev en väldigt jämn match där medel fått tillbaka lite luft efter det tunga förlusterna i matcherna innan. Matchen slutar 0-0 men tycker ändå att det är fördel Medel igen då det ska ha satt något av sina klara lägen.

Femte matchen är mellan Sten och 90. Återigen visar Stenålderslaget upp en otrolig skicklighet i att göra mål. De vinner sin match igen, men vet tyvärr inget resultat. Spelar egentligen ingen roll då de redan tagit hem slutsegern i turneringen trots att 1 match var kvar att spela.

Sjätte matchen (losergame) Viktig match där inget lag ville förlora och komma sist i turneringen. Matchen går inte till historien som en välspelad match. Det är Medel som äger bollen, men på ett bolltapp kontrar 90-laget genom Kjelle och 1-0 sitter. Det resultatet håller i sig hela träningen och lag Medel förlorar hela turneringen.



Sammanfattningsvis
:
Stenåldersgubbarna vinner och visar upp en otrolig målskicklighet och tajthet bakåt. Tyvärr är det ett steg bakåt i utvecklingen för svensk fotboll att det laget vinner. TYVÄRR! ;)

De yngre lagen stod för farten och underhållningen!



Tyvärr kommer inget matchreferat om matchen mellan Håbo-Bälinge i upplandscupen. Jag befann mig tyvärr inte på plats och då blir det svårt att få en uppfattning om matchen.

Men som tur är var Lokalsport där och tog massa fina bilder samt skrev ett uförligt matchreferat. Klicka på länken nedan så kommer ni dit.



http://www.lokalsport.nu/fotboll/38-fotboll/1439-al?bfa22665e89ee6dab6d4cf49042b69f8=713c7f0d90f99e54597158b1485e3e40


Bland annat finns det en grym bild på Momme där. Den måste han vara nöjd med. Kanske ny profilbild på facebook? Tips från coachen!




Till sist!

Snart händer det som alla verkar följa med stor spänning. Victoria och Daniel ska gifta sig, men ute i Bälinge är det en annan stor händelse som alla vill följa. Filip Elfberg lämnar tryggheten i Bälinge och flyttar in till stan med sin sambo (från och med imorgon). Vi på redaktionen vill bara önska Filip ett stort lycka till med alla tunga luft imorgon samt att de ska trivas ihop fint i lägenheten.


Fortsätt gärna kommentera! Roligare så :)





Förlust i Upplandscupen

Bälinge åkte idag onsdag till Bålsta för att spela cupmatch mot Håbo.

Matchen slutar 2-0 till Håbo. Längre referat kommer att dyka upp inom någon dag. Håll till godo

Tisdagsträningen...

Så var det då träning igen. Kvadraten får inleda för att sen övergå till lite snabba fötter där man sprang i duell 2 st mot varandra. Borg var bäst! Som vanligt! Inget att diskutera! Men springer man kortare sträcka borde man ju komma först? ;) Till sist avslutades det med avslut för en grupp samt smålagsspel för 2 grupper där de 3 grupperna turades om att skjuta/spela.

Innan träningen kunde man spela på den lilla "turneringen" på nordicbet. Självklart tog jag min lilla chans att satsa en liten slant.


Lag 1 Lag 2 Lag 3

Degen                    Filip                           Clave
Skjorta                   Momme                     Skogsberg
Alex                       Adam                        Jonte
Borg                       Rosander                   Lif
Karlsson                 Brandebo                   Kjell
Sudden                  Robert


Oddsen: Lag 1 0,23   Lag 2 15,2            Lag 3 5,43



Favoriten enligt Nordicbet var alltså lag 1. Tänkte först lägga mina pengar på det laget då det laget innehöll rutinen och det brukar oftast avgöra till sist, men idag hade jag magkänslan att SKRÄLLEN var framme.
Satsade min sista hundring på Lag 2. Enligt mig innehöll lag 2 en bra blandning av teknik, fart, grovjobbare och spelförståelse. Jag kunde bara inte ha fel. Lag 3 kändes för orutinerade, men den franska ungdomsakademin kan alltid överraska och med en formstark Jonte i laget kan allt hända.



Första matchen spelades mellan lag 2 och 3. Som alltid är första matchen svårast och bägge lagen kände på varandra. Lag 3 satsade på kontringar och lyckades väldigt bra med det och vinner enkelt med 2-0

Andra matchen mellan lag 1 och 3 slutar oavgjort där lag 3 var trötta efter den tuffa matchen innan. Däremot vinner Lag 1 matchen på poäng.

Tredje matchen mellan lag 1 och 2 går till historien som den bäst spelade matchen på IP genom tiderna. Här får verkligen lag 2 igång maskineriet och stjärnspelare som Brandebo, Momme, Adam m.fl. börjar prestera på hög nivå och med ett bra backspel av Rosander och Robert kunde inte lag 1 få in nån kasse och med dirigenterna Adam och Filip på mitten kunde de inte få tag i bollen. Sen att Momme och Brandebo gjorde lite som de ville uppe på topp gjorde inte saken lättare. Vinst 2-0 till lag 2! Lag 1 med lite äldre spelare och där varje enkild spelare hade fler år i rutin än vad hela lag 2 hade tillsammans stod inte att känna igen.

Fjärde matchen mellan lag 1 och 3 var inte alls lika välspelad som matchen innan, men i denna match ville lag 3 visa att förra matchen mot lag 1 var en stor missräkning. Det är lag 3 som för spelet och lag 1 satsar på kontringar. Till sist vinner ändå lag 1 med rutinen matchen och det blir en final mot lag 2 i sista.

Femte matchen skulle visa sig bli en tuff match......trodde alla! Lag 2 visar återigen upp ett grymt spel och det hela slutar med att de flyttar upp Borgen på topp för att lyckas få hål på muren där bak. Det går inget vidare och lag 2 vinner matchen med 1-0. Gedigen laginsats!!



Kommentera gärna vad ni tyckte om matcherna! Vad gick snett? Varför vann lag 2. Vilka spela bäst fotboll?



Enligt Borg så spelade inte Rosander back utan målvakt. Bland annat kom denna fråga från Borgs mun. "vart har du målvaktshandskarna?" Svaret: "måste man ha målvaktshandskar för att man är målvakt?"

Förstår helt klart Borgs besvikelse då hela lag 1 hade en tuff träning. :)



Imorgon är det åter dax för Bälinge att spela i Upplandscupen. Denna gång åker det "gula" till Bålsta för att möta seriekollegan Håbo FF. En tuff match då de säkert vill ha revansch efter förlusten med 3-0 i serien.
Tyvärr missar Alex matchen då han slog upp sin gamla skada i baksidan av låret.



//Redaktionen

Måndagsträningen...

Idag måndag innehöll träningen en teknikcirkel där många visade upp sin fina teknik för folket runt omkring planen. Efter att grabbarna fått visa upp sina skills så övergår det till smålagsspel där lagen delas in så att de äldre spelade mot de yngre.

Spelet börjar i ett rätt segt tempo och coach skjorta manar på sina gubbar att få igång tempot likt Tyskland igår mot Australien. När sedan Rosander gör det så viktiga 1-0 målet så tar matchen riktig fart och de yngre börjar kliva framåt mera i banan och de yngres lagkapten Filip "pippo" Elfberg försöker mana på sina gubbar. Tyvärr hjälpte det inte så mycket utan Jonte sätter 2-0 och det blir halvtidsresultatet.

Andra halvan av matchen börjar med att de yngre pressar på hårt mot det äldre och de äldre är inte riktigt med i början och reduceringen till 2-1 kommer omgående. Men efter det målet tar de äldre tag i saken igen och firma Jonte och Rosander tar fram sina brassetakter och trummar igång. De yngre hinner inte alls med när radarparet sätter fart och Filip börjar tappa tålamodet och börjar göra fula efterslängar och är även nära RÖTT kort flera gånger under spelets gång. De äldre gör sedan även 3-1 och matchen känns rätt avgjord. 4 och 5-1 kommer ganska omgående.

Det farliga med att leda är att man slappnar av och Firma Young Boys käkar sig in i matchen. Nu börjar Clave, Brandebo, Adam och Robert trumma igång med franskt one touch football som deras föredetta chefstränare Ed lärt dem. Het plötsligt är det de yngre som äger allt i matchen och gör både 5-2 och 5-3.

Men så i en kontring sätter de äldre spiken i kistan och kan andas ut. Precis innan slutsignalen går så hinner Filip "Pippo" Elfberg filma till sig en straff och slutresultatet blir helt rättvist 6-5 till de äldre.



Utvärdering av spelet

De yngre har inte alls samma rutin utan tutar och kör. Glömde lätt bort de äldres Jonte Ståhlman som ligger och fiskar. Det kändes som att de äldre hade en bättre kombination som lag. De hade upplands bästa vänsterfot Sasse på vänsterflanken samt maskinen Karlsson som maler ner motståndet samt Skjorta och G som stänger igen bakåt. De yngre satsade på fart och fläkt men fick inte ihop LAGET lika bra som de äldre. Var även tur att domaren inte föll för Filips försök till fusk under spelet och efterslängar.



Har även sett på treanfyran.se gästbok att UNIK-EIS slutade med vinst till EIS med 7-1. Vet dock inte om det stämmer, men om det stämmer så kliver Bälinge upp förbi UNIK på målskillnad. Alltså ligger Bälinge i detta nu på en fjärde plats i serien. Bälinge möter ju även UNIK i sista matchen under vårsäsongen.




Vill även få lite kommentarer ifrån de yngre om deras åsikter kring matchen idag på träningen. Kan inte tänka mig att de håller med alls? Speciellt inte Filip! :)



När ska Bälinges hemsida uppdatera topp tio på Bälinges VM-tips? Vore kul att följa!




Trevlig kväll!

IK Rex-Bälinge IF

Matchen mot IK Rex spelade igår lördag på Ottarsborg även kallad "Borgen" av alla Rexare. Vet inte om det var just namnet på "arenan" som fick Bälinges egna Borg (nr79) och kapten för dagen att kanske göra sin bästa match för säsongen?

Inledningen av matchen är det väl egentligen inte så mycket som händer och det är Rex som står för bollinnehavet, men för det mesta söker de långbollar på snabbe Berlin eller via skarvar av Lunken. Bälinge vinner ofta bollarna och satsar på omställningar. Tycker faktiskt Bälinge inleder matchen med ett riktigt fint passningsspel när de vinner boll och är laget som står för kreativitet. Tyvärr skapas det väl inte någon riktigt farlig målchans. Det hela slutar med att Johan K tar allt i egna händer. Johan får bollen på vänsterkanten och avancerar sedan inåt i banan och bjuder på 3 överstegsfinter en snurrfint och till sist en kroppsfint och han var fri med målvakten och skjuter distinkt in 1-0 till Bälinge efter kvarten spelad. Riktigt fint mål!!

Efter målet får Rex ännu mer boll och Bälinge bevakar ledningen. Vid ungefär halvtimmen spelad får Bälinge en riktigt dålig period och det slarvas mycket i passningsspel och man får inte alls fast bollen på Rex planhalva som man fick tidigare när man vann bollen. Nu är det istället Rex som skapar farligheterna och får till sist en straff där Borgen sparkar undan foten på Berlin i Rex när han är fri. Ser solklar ut, men när jag frågar Borgen efter matchen är det enligt honom själv Berlin som sparkar i marken. Straff blev det iallafall och Martin börjar köra Dudek rörelser på mållinjen och räddar straffen till hörna.

Hörnan slår sedan Rex och de nickar in bollen i mål, men blir bortdömt då deras kille ruffar Martin innan han nickar in bollen. Efter det händer inte så mycket mer och både spelare och publik väntade på halvtid då en värmande kopp kaffe väntade.

Bälinge går in med 1-0 ledning i halvtid.


Andra halvlek
börjar med väldigt dåligt spel då bägge lagen slår väldigt mycket långbollar. Skillnaderna mellan lagen är att det är Bälinge som skapar målchanser. Rex som trots underläge med 1-0 känns väldigt uddlösa framåt och ledningen känns betryggande då Borgen och Clave vinner allt i mitten. Det känns även som att Bälinge bestämt sig för att spela ett rakare spel i den andra halvleken då det bytt in Skjorta som ska löpa sönder Rex backlinje. Detta lyckas bra då Bälinge får isär Rex mera och Robert får mer ytor att suga in bollarna på.

Som publik är andra halvleken riktigt tråkig att kolla på och det finns egentligen inte så mycket att skriva om. Det är iallafall Bälinge som skapar målchanserna och täffar bland annat stolpen.

Men så händer det som inte fick hända. Rex får frispark en bit ut på Bälinges planhalva. Frisparken slås snyggt mot bortre hörnet och ingen spelare är på bollen. Lite passivt!

Detta händer i minut 85 och det känns givetvis väldigt tungt, för rex hade inte skapat mycket alls innan dess.
När vi väntar på slutsignalen så sticker till sist Bälinge upp i ett anfall och gamla Rexaren Brandebo får bollen på vänsterkanten och går förbi sin gubbe och slår sedan ett grymt vänsterinlägg till en fristående Skjorta som nickar in vinstmålet och glädjen är enorm.

Domaren blåser nästan direkt av matchen efter 2-1 målet och Bälinge ska verkligen inte skämmas för segern.




Stor eloge till alla i laget!!

Sasse gör debut och visar upp kanske upplandsfyrans bästa vänsterslägga?

Sudden ställer upp trots skavanker och gör en riktigt bra match som target i första och mittfältare i andra

Newman gör debut och hästjobb i mitten och bjuder på små delikatesser

Brandebo....också där debut och på vilket sätt han får göra det. På gamla hemmaplanen och serverar matchens "macka" till Skjorta som får avgöra matchen.

Tobar gör det riktigt bra trots ryggproblem

Robert går från klarhet till klarhet

Skjorta kommer ifrån skada och avgör matchen. GRYM vecka då han även blivit morbror. Grattis!

Alla ska ha beröm för sina insatser!!! Det här är något Bälinge ska ta med sig. Vi är STARKA!




Nu väntar vi bara på kapten Degens beröm här på bloggen......

Torsten? Följer du oss? Skriv en liten kommentar!

Slätta följer oss. Det vet vi!



Ni som vill läsa vad Rex tyckte om matchen klickar bara på länken nedan:
http://www.lagsidan.se/ikrexa/matchfakta-188157-0-ik~rexbaelinge~if.html






Bälinge är LAGET och inte JAGET! Det kommer man långt på.......



//Redaktionen




LÄSARREKORD!

Vad hände igår egentligen? helt plötsligt var det 120 olika läsare inne på samma dag. Bloggen växer och nu gäller det att hålla i detta.


Matchreferat ska dyka upp idag söndag, men väntar helst till efter att IK Rex släppt sitt. Alltid kul att veta vad motståndarlaget skriver om matchen först.



HÅLL TILL GODO!

Underbarkämparinsatsgavtrenyasköna....

referat kommer att komma imorgon söndag. Nu är det bara att njuta av segers sötma som gäller. Trevlig kväll alla läsare och spelare.............



Målskyttar: Johan Karlsson och Pär "Skjorta" Fredriksson

Hallå där....

..Robert Åhman Persson, som just nu har semester, men spelar annars för Allsvenska Malmö FF.

Hur har det gått för dig i skåne och MFF?

Sedan jag kom till Malmö FF har det väl gott upp och ner, både för mig själv och för laget, men i år ser det bättre ut tycker jag. Vi fick en bra start där även jag själv, som inte direkt är en van målskytt, lyckades hänga tre kassar. Sen har det fortsatt och vi ligger i dagsläget 2:a efter Helsingborg

Det låter ju helt ok, men hur går det med skånskan? (danskan måste ha varit ännu värre?)

Skånskan är det inga problem med att förstå, men jag själv för höra en del att man är stockholmare. Uppsala och Stockholm är tydligen samma sak här nere. Danmark och danskan var ännu värre! Där blev det engelska de första två månaderna, men nu förstår jag det utan problem.

Jag har hört att du va riktigt duktig i bandy (is), men du valde fotbollen. Kan du berätta lite om den tiden för våra läsare och varför du valde fotbollen?

Jag slutade med bandyn för att sattsa på fotbollen. Fotboll var roligare och AIK hörde sig av så valet var inte så svårt, men bandyn var en väldigt rolig tid. (Största delen av mina vänner idag är där ifrån.) Vi vann allt vi ställde upp i, serier, cuper och även distrikts-sm (upplandslaget). Hann även med att spela VM med U-15 landslaget, men vi hade ett väldigt bra lag och framför allt trivdes vi ihop och hade jävligt kul! Vår bästa spelare var Daniel Berlin från Björklinge som idag spelar i Sandviken och landslaget.

Vi lämnar bandyn, men kopplingen till nästa punkt är inte så långt borta. Bandy är en snabb sport, och Upplands snabbaste back heter Johan Borg. Har du mött någon snabbare och bättre back?

Borgen gör ju alltid två fotare för att han just inte är snabb! (skratt) Dock är han jävligt bra på det.. (paus)..eller var kanske? Måste dock säga att Gerrard Pique, som idag spelar i Barca, var snäppet vassare. Spelade mot han i U-18 EM-kval.

När vi ändå är inne på spelare. Vilken spelare är den bästa som du spelat med och emot?

Har haft förmånen att spela mot ganska många bra spelare genom att man mött dom i tidig ålder, då med landslagen. För att nämna några:
Pique, Capel (Sevilla), Drenthe (real madrid), Fernando (Valencia), Nasri (Arsenal). Det är de som är mest "kända" idag, men den bästa som jag spelat emot som senior är Milos Krasic (som för övrigt representerar Serbien nu i VM)  från CSKA Moskva. Vi spelade faktiskt 3-3 mot dom i en träningsmatch i Marbella med Viborg FF. Fick då mitt första röda kort i karriären när jag inte riktigt hängde med Wagner Love (spelade i brasiliens landslag då).

Från några duktiga spelare till en annan och då din pappa Staffan Persson, som också är Mr. President av Bälinge IF. Är du stolt över honom?

Pappa lägger ner otroligt mycket tid för föreningen som kanske andra inte förstår. Är väl mer stolt för andra saker han gjort/gör men klart det är beundransvärt att lägga ner så mkt tid och energi på idiellt arbete.

Nu när du är hemma i Bälinge, hinner du med att komma och kolla på någon match under tiden du är hemma?

Hann med att se första halvlek mot Märsta hemma. Det såg bra ut tycker jag. Ni försökte och lyckades några gånger att hitta ett bra passningsspel. Starkt att vända underläge!!!

Affe är inte på världens bästa humör nu när det går så dåligt för AIK. Han måste dock ha varit nöjd när du gick dit. Vill du hälsa nått till denna eldsjäl i klubben?

Affe är en annan som lägger ner otroligt mkt tid för klubben. Stötte på han några gånger när jag var hemma och tyckte han var pigg trotts att det går motigt för Gnaget.

Hur har du tänkt att du ska avsluta din karriär, kanske i BIF?

Fotbollslivet är rätt svårt att planera men man vet aldrig vad som händer. Så vart jag avslutar vet ja inte, men klart det hade varit roligt att avsluta i bälinge!

Fem snabba:

-Ostbågar eller Chips: Chips
-En kall öl eller en kall cola: Öl
-Borgen eller Daniel Andersson: Daniel Andersson (Borgen äter ju upp mina chips)
-Råsunda eller Swedbank Arena: Swedbank Arena
-Försäsongsträning eller magsjuka: Malmös försäsongsträning!

Tack så mycket Robert och lycka till nu!


Tack! Ha det så bra och fortsätt att kämpa på i BIF! // Robert Åhman Persson

Inför T-Rex...

Imorgon lördag åker grabbarna återigen på upptäcksresa och denna gång bär det av ut till Vendel och IK Rexs hemmaarena Ottarsborg, som även blir kallad "Borgen". Men det vi alla vet är att det bara finns en Borgen och det är spelare nr 79 i Bälinge.

Vad vi vet om årets Rex är att laget är nykomlingar och en stark sådan. Speciellt på deras hemmaplan har motståndarlagen haft det väldigt tufft och fått bita i det sura äpplet. F.d. Bälingespelaren Anders Eklund spelar i Rex nu, men enligt säkra källor missar han morgondagensmatch p.g.a. skada. 

Inför denna säsong som nykomlingar i div 4 har chefen av Rex Anders Bergman gett sig ut på spelarjakt. Några av spelarna han värvat är Erik Ingemarsson, Fredrik Jansson båda från Månkarbo samt Alexander Thell och Anders Eklund. Även Alexander Thell missar matchen då knäproblem är hindret. Bergman har även värvat fler.....

Rex är ett väldigt målglatt lag och har målkungen Peter Berlin längst fram i spetsen och den killen gör mål på ALLT! Kan se lite loj ut, men det får man inte luras av då han helt plötsligt exploderar. Killen ligger i detta nu delad tvåa i skytteligan efter UNIK:s Erik Andersson.
Peter Berlin kan även vara seriens snabbaste spelare???



Till sist har vi på redaktionen fått in en massa mail från privata personer som säger att Rex-spelaren "Lunken" rakat av sig håret, men att Peter Berlin inte gjort det. Återstår att se om ryktena stämmer. Vore lite trist om ryktet på "lunken" stämmer då han alltid har haft det perfekta håret på huvudsaken.



Imorgon kl 15.00 på Ottarsborg är det dax för det gula att spela igång matchen mot Rex, en tuff nykomling! Kom och stötta Bälinge till vinst!

Torsdagsträningen...

Blev en lugn träning där avslut prioriterades. Nått som kan nämnas från avslutningarna är det mål Skjorta "Henke Larsson" bjöd på då killen tar språng och kastar sig sprikrakt i luften. Otagbart för keeper Martin! De andra spelarna kunde bara se och lära av sin mästare. Ni ska få se hur målet såg ut lite längre ned. Även Borgen försökte sig på språngnicken, men det gick inte lika bra där. Annars handlade mycket även om hur luften i bollarna kunde försvinna.

Rosanders teori var att han såg Borgen vilandes med rumpan på bollarna mellan avsluten och att när det sedan var Skjorta och Borgens tur att skjuta så hade luften pyst ut. Mysteriet är i detta nu inte löst........




En annan sak som Brandebo tagit upp är att han inte kommer att bli väl mottagen på Ottarsborg. Enligt honom själv hejar inte de mest trogna Rex-supportrarna på honom längre. Detta började den dagen då Brandebo valde att lämna Rexen för spel i Bälinge. Bjuder killen sina föredetta supporters på en Adebayor om han lyckas göra mål på lördag?



På bilden ser vi en mycket populär Brandebo på en av Örbyhus uteställen (pizzeria) innan övergången till Bälinge.




Här nedan kan ni skåda Skjortas otroliga mål på träningen ikväll!






Till sist! Imorgon drar fotbolls-VM igång, för er som missat det.....

Dagens träning

Idag innehöll träningen återigen en hel del löpning, där grabbarna såg slitna ut...iaf de som hade spelat 90 minutersmatchen mot Norrtälje dagen innan. Efter löpningen var det kvadrat, vilket är uppskattat. Rolig övning, där de flesta vill visa upp sina nya "skills" Avslutningsvis var det match, där de röda västarna vann matchen. Noterbart är att Alex Lund fick hålla nollan. Grattis Alex!


För er som undrar hur gårdagens match mot BKV Norrtälje slutade så blev slutresultatet 3-3 där Brandebo äntligen fick sätta en kasse efter att ha levererat assist i de andra matcherna. Brandebo är hellre målkung än assistkung. Med det målet leder nu Brandebo poängligan i B-laget.

När Ronaldinho var som bäst....var han då bättre än vad messi är nu? Visserligen är ju Messi väldigt ung än. Titta och njut! Det Ronaldinho gör 41 sekunder in i klippet är helt otroligt och jag tror faktiskt inte ens våran egna Degen klarar av det? Möjligtvis Borgen? Enligt han själv klarar han ju av det mesta och efter att ha sett han sula som sista gubbe precis vid mållinjen på dagens träningen tror jag att inget är omöjligt för honom längre.....




Funderingar....

Gör "sasse" debut på lördag efter att ha spelat hela matchen mot BKV igår?

Ska "Totte" Clavebring jobba som vaktmästare i stadsparken i sommar?

Vad var det i Skjortas mobil som gjorde Kjell så nyfiken i lördags. Degen vet vad vi syftar på!

Följde Kjell med honom hem sen? Kommentarer från Kjell själv tack!

Tog Newman med sig kjolen och strumpbyxorna upp till Gävle?













Bälinge-Märsta

I lördags tog alltså Bälinge emot Märsta IK på IP. Märsta som många innan säsongen började tippade som en kandidat att vinna upplandsfyran.

Matchen börjar med att båda lagen bjuder på dåligt spel. Det är Märsta som står för bollinehavet, medan Bälinge väntar ut deras misstag. Ju längre matchen går ju mer gnälliga blir spelarna i Märsta på varandra, vilket skulle visa sig ännu mera senare under matchen. Farligheterna Bälinge skapar är kontringar, men de är lätträknade och de farligaste chanserna är väl egentligen Suddens friläge där tyvärr bollen studsar upp på en tuva och Sudden får en väldigt taskig första touch. Bättre plan och 1-0 till Bälinge? En annan chans Bälinge skapar fram är ett inspel från vänsterkanten där Rosander står i boxen och tar emot bollen på bröstet och försöker sen cykelsparka in bollen, men får ingen bra träff och bollen går ut till Mårten, som slår ett inlägg som Märsta nickar bort och sedan kontrar in deras ledningsmål på. 1-0 står sig halvleken ut. 

Andra halvleken inleds med att Märsta kontrollerar matchen och 1-0 känns fullt rättvist. Bälinge försöker flytta fram sina positioner men skapar i stort sätt ingenting. Men så plötsligt får Bälinge en frispark som Märstas mittback får gult kort på. Minuten efter det gula kortet får Bälinge en ny frispark på högerkanten som Mårten lyfter in i boxen och precis när spelarna slåss om bollen blåser domaren i pipan och ett gult kort kommer upp i luften, för att sedan bytas ut till ett rött. Mittbacken som minuten innan fått gult kort slår nu till Bälinges spelare i boxen och får rött kort samt att Bälinge får en straff. Straffen tar Alexander Lund, men tyvärr går målvakten åt rätt håll och Bälinge tar nu upp jakten på kvittering. Efter det röda kortet är det nu Bälinge som står för bollinnehavet. Till sist ger det också utdelning då Rosander slår ett slags chippinlägg som Pär Holmberg når högst på och nickar in bollen snyggt bakom Märstakeepern. AIK-Bojan hade nog kallat inlägget snöbollsinlägg!

Ledningsmålet kom det också nästan direkt efter att kvitteringen hade knoppats in. Efter ett snyggt inlägg från högerkanten nickar Robert Lantz in ledningsmålet och matchen har fått en otrolig vändning.

Dock händer det som inte ska hända när man leder, men som så många gånger förr händer. Bälinge lägger sig för att bevaka ledningen och blir väldigt passiva och Märsta står återigen för det mesta på planen. När det återstår endast 5 minuter av matchen så lyckas även Märsta få in sin kvittering och det är riktigt tungt för Bälinge.

Men som så många gånger förr lyckas Bälinge visa styrka i slutet av matcherna och Pär Holmberg får bollen precis utanför straffområdet av Rosander och spelar sen snett bakåt till en Mårten som får på en riktig kanonkula upp o bortre krysset. Många i publiken snackade om att det var det snyggast "curl"-målet som gjorts på IP i alla tider. Detta är det sista som händer i matchen och domaren blåser av matchen.




+
Vinst trots dåligt spel

Tredje raka

Mårtens Curl

Borgens tid på löpartävlingen innan match

Speakerns otroliga presentation på "10" minuter om Borgen precis innan matchstart

Robert Lantz målform


-
Märstaspelarna som inte tackade efter matchen




Ni som vill läsa om matchen på andra sidor:


http://www.marsta.nu/Sport.aspx?articleId=3841

Här finns bland annat en fin bild på matchhjälten Mårten samt Rosanders cykelspark..

http://www.unt.se/sport/balinge-i-form-tog-tredje-raka-970421.aspx

Lite kort om matchen och coach Skjortas åsikt om matchen




Lite om det som hände på inkilningen kommer att dyka upp på bloggen. Material måste nå redaktionen först.





Ha en fortsatt trevlig kväll!



Ny seger och tredje raka..

Har varit lite dålig uppdatering här nu, men har haft fullt upp. Det ska inom kort dyka upp ett matchreferat från lördagens match mot Märsta. Sen jobbar vi på redaktionen även på att få in lite information angående lagets inkilning på lördagskvällen samt lite bilder.



Håll till godo!

Redaktionen har fått reda på att..

..det är INKILNING för de nya i Bälinge imorgon efter matchen.
Det är ett stort gäng som ska kilas in och redaktionen tror att de kommer att få roligt.
Vad de nya ska få göra för något vet vi dock inte, men vad vi tror så blir det säkert samma lyckade koncept från de två sista åren.

Troligtvis är det gubbarna, Sasse, Degen och Borgen som ska hålla i trådarna.. de nya får nog hålla i allt annat för det kommer säkert att hända en massa saker.. lite på det!


Under förra året så var det Sasse själv som blev inkilad. Han bildade lag med Pärra L och Kapinga. NICE OUTFIT!!
(vad pekar Sasse på?)


I det andra laget (inte lika nice outfit) var deltagarna: Slätta, Tobar (den äldre), Ogge och Palmkrans

Vi på redaktionen skall försöka följa detta spektakel. Kanske får vi lite information om vart själva inkilningen kommer att hållas.... vi får vänta och see..

MEN FÖRSTA TAR VI TRE PINNAR!

ALLA TILL BÄLINGES IP!!

//Redaktionen

Inför BIF-Märsta

Imorgon är det återigen dags för en fight i Upplandsfyran. Nu är det Märsta som står för motståndet mot ett heltaggat Bälinge. BIF utstrålar verkligen självförtroende och pondus efter två raka vinster och noll insläppta mål. De gula har verkligen ryckt upp sig under de sista två matcherna och spelar nu likt en romersk bataljon.
Med andra ord så är det dåligt med ytor för motståndarna, laget står stadigt i sin formation, mycket bra agressivitet och man ställer om blixtsnabbt från försvar till anfall. Hoppas detta fortsätter trots avstängningar och skador.
Som tur är har Bälinge en bred och bra trupp och vi på redaktionen vet att de spelare som nu får chansen kommer att ge ALLT och lite till..

Bortresta är Slätta och Torsten. Kabba och Jonte är avstängda. (onödigt av Jonte som spelat bra)
Skjorta är som vanligt skadad, Sasse likaså. (undra om Skjorta fått något "glaslirarvirus" av Sasse?)
annars är alla tillgängliga för spel!

Kom igen nu BÄLINGE!

GO HARD OR GO HOME!!!!


Blir det kanske kaffe och lite kaka efter....?



//Redaktionen (den andra)


Besvikelsen var stor.....

Skivan dyker upp hos grabbarna i omklädningsrummet, men alla blir bara irriterade på att deras låt inte var med bla bla bla bla bla bla bla. Här kämpar vissa om att fixa saker till laget och tacken kom inte alls. Nej nu får de som gnällde göra en egen skiva.

Inte nog med det så funkade inte skivan i omklädningsrummets "stereo anläggning" FIASKO! SKANDAL!





Träningen
blev en rätt hård historia där grabbarna fick springa backe. Ju mer vi sprang ju fler droppade av, med lite smärtor här och var. Filip kände att han inte kunde få ut max av sin löpning då han menade att det var svårt att springa om Borgen som tog upp halva backen. När han väl kommit förbi Borgen drar Borgen Filips arm eller tröja så Filip hade det inte lätt idag.....sanning eller bara skitsnack från Filip? Kommentarer!?


Efter löpningen begav vi oss tillbaka till IP där vi fick avsluta träningen med spel. Spelet blev en väldigt seg historia då alla var slitna ifrån löpningen.




Var även kul att se "gubbarna" Borg och Degen brottas på planen idag. Vem som vann? Tror det var Degen som låg ovanpå Borg 



Det var allt från idag!

Skivan....

Skivan kom ju aldrig fram på träningen igår, men idag är vi på redaktionen helt säkra på att den dyker upp.

Återstår att se vad spelarna tycker om den. Skandal är ju ord som nämnts här på bloggen redan :/

Löparskor med idag också...nån har ju kommenterat att det är överskattat med löpning...vem?

RSS 2.0