Bälinge-Gimo

Idag vann Bälinge klart mot ett blekt Gimo med 4-1 och matchen var en uppvisning när det gäller inställning. Bälinge vinner det mesta på planen och redan i första minuten bryter Mats och avancerar på kanten för att sedan hitta in till Slätta som spelar vidare till Fille som till sist petar vidare den till Lill-tobar som gör mål. Snyggt anfall!
Gimo har mycket boll men det händer inte mycket i anfallsriktning. Slätta ökar sedan på till 2-0 med ett kanonskott som målisen får ta på sig? Eller var det häxpipa på skottet? Bara Slätta och keepern i Gimo som har svaret på det.

I andra halvlek är det fortfarande Gimo som har mycket boll, men precis som i första händer inte mycket framåt. Bälinge får en frispark som lyfts in i straffområdet mot Fille som får en knuff och det blir straff. Fille som för dagen spelar forward gör en mycket bra match. Straffen får Kabba ta hand om och den sitter snyggt till vänster om gimokeepern och segern känns rätt klar redan där. Lite byten hit och dit och Patrik Kataja våran nya göteborgare får äntligen hoppa in. Han är inte på planen länge för en han kommer fri med målvakten och sätter 4-0 mellan bena. Härlig debut inför den "fanatiska" hemmapubliken. För en gångs skull var det lite folk på matchen och det mycket tack vare Bälinges kubbtävling som pågick på planen bredvid.

Gimo tillåts reducera vilket var lite surt då det alltid är skönt att få hålla nollan.

Trots en del spelare borta så är det så fantastiskt kul att se att vi blir bättre som lag. Vill även ge beröm till Erik Lif som är född 93 och stänger igen sin kant helt. Väldigt duktig i mina ögon då han är orädd och spelar hårt samt har en bra spelförståelse.

Även UNT var på matchen vilket är väldigt kul då jag tycker tidningen är riktigt dålig på att bevaka matcherna live. Fortsätt så här nu UNT och visa lite intresse för fotbollen i de lägre divisionerna.